Акценти в печата
Секция: Преглед на печата
07 Декември 2017 07:58
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Акценти в печата

/КРОСС/ Приемането на доклада на Националното бюро за контрол на специалните разузнавателни средства в парламента е сред водещите теми в днешните вестници. Вчера председателят на Бюрото за контрол над СРС Бойко Рашков каза, че е имало случаи на нерегламентирано подслушване, включително на политици и магистрати, и отправи критики към работата на прокуратурата, МВР и ДАНС.

В подслушванията цари пълен произвол и беззаконие, пише в. "Сега" на първата си страница. След изнесените скандални данни в парламента главният прокурор заключи, че Апокалипсисът не е настъпил, пише още вестникът.

Бюрото за контрол на СРС-тата вече не може да гарантира на гражданите, че не са незаконно подслушвани. Прокуратурата не е разследвала стотици нарушения със СРС, Висшият съдебен съвет също нехае, продължава "Сега". Изданието отбелязва, че шефът на бюрото Бойко Рашков е влязъл в директен сблъсък с главния прокурор Сотир Цацаров, който пристигна в парламента, за да отрече твърденията.

Ушите на властта работят правилно, незаконно подслушване в ДАНС няма, заяви председателят й, това пък е водещото заглавие на в. "Труд". Приемането на доклада на Националното бюро за контрол на СРС от депутатите се оказа поредният повод за многочасови разправии между опозиция и управляващи. От БСП поискаха заседанието да е закрито, но от ГЕРБ и Обединени патриоти се противопоставиха на "заглушаването".

На първата си страница "24 часа" цитира Сотир Цацаров: Подслушване на журналсти? НЕ! Масово на политици? Пак не!

ДАНС рови в 28 едри сделки, е водещото заглавие на часовия вестник. 28 приватизационни сделки са посочени в доклад на ДАНС до прокуратурата. При тях са и основните проблеми при раздържавяването, допълва изданието. Цитирани са и думите на главния прокурор, според когото две прокуратури са били категорични, че нищо не може да се разследва заради изтекла абсолютна давност.

Друга тема, която намира място на първите страници е пилотирането на изтребителя "Рафал" от президента Румен Радев във военната база на френските военновъздушни сили Сен - Дизие по време на посещението му във Франция.

Румен Радев във въздушен "бой" над Франция, пише "Труд", а "24 часа" отбелязва, че държавният глава е бил силно впечатлен от възможностите на френския многоцелеви изтребител.