Засилено полицейско присъствие в курортите за 8 декември
Секция: Туризъм
07 Декември 2017 08:35
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Засилено полицейско присъствие в курортите за 8 декември

/КРОСС/ Министърът на туризма Николина Ангелкова проведе работна среща с главния секретар на МВР главен комисар Младен Маринов за сигурността на курортите за студентския празник 8 декември. Двамата обсъдиха мерките за безпроблемно протичане на тържествата в заведенията и местата за настаняване в най-посещаваните туристически зони.

„Ще има засилено полицейско присъствие в курортите, а на Витоша ще бъде съсредоточена повече високопроходима техника, за да се осигури безопасно и по-бързо придвижване", увери гл. комисар Маринов.
Да се провеждат съвместни проверки в зимните курорти на ски патрули и полицейски служители, които да следят как се спазва общественият ред и какво е състоянието на пистите. За това се споразумяха още министърът на туризма и главният секретар.

„След миналогодишния рекорден зимен сезон очакваме повече туристи от съседните страни и от по-далечни държави като Великобритания, Германия, Западна Европа и др. Предварителните записвания очертават прогнозен ръст от 5-10% през този сезон спрямо предната зима", поясни министър Ангелкова.

Тя припомни, че традиционно над 60% от посещенията през зимните месеци са от съседните държави, като бумът е около Коледа и Нова година, както и през ваканциите на учащите. Още в началото на ноември бяха проведени срещи с местната власт, контролните органи и бизнеса, на които бе обсъдена готовността за активния ски сезон.

„Всички компетентни институции са в пълна готовност за сезона", каза още министър Ангелкова.

Тя подчерта, че този зимен сезон ще имаме изключителния шанс да привлечем повече туристи благодарение и на председателството на България на Съвета на ЕС от началото на 2018-а. Освен официалните посещения и прогнозираните над 30 хил. допълнителни нощувки само в София то ще допринесе съществено за рекламата и популяризирането на българския туристически продукт и на страната ни като дестинация.