Албанският премиер Еди Рама възлага надежди на Бойко Борисов, нареди го до Ангела Меркел
Секция: ПОЛИТИКА
07 Декември 2017 11:30
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Албанският премиер Еди Рама възлага надежди на Бойко Борисов, нареди го до Ангела Меркел

/КРОСС/ Не само Меркел, но и вие г-н Борисов, сте човека към когото гледаме с голяма надежда, поне през тези 6 месеца. Това каза министър-председателят на Албания Еди Рама на форум, който поставя началото на инициатива в подкрепа на регионалната интеграция на Западните Балкани, предава „Фокус".

„Не преди 300 или 30, а едва преди 3 години започна процесът на регионална интеграция. Преди 3 години дори този процес изглеждаше невъзможен. Европейските надежди на нашите граждани събраха заедно всички лидери от Западните Балкани.Това е процес, който ни учи да взаимодействаме заедно.

Самият процес силно допринася за постигането на помирение и за обръщането на погледа напред. Убеден съм, че българският министър-председател има всички аргументи и цялата наша подкрепа. В същото време е натоварен с нашите очаквания да се бори за толкова необходимото ускоряване на процеса на интеграция. Тъй като много силно подкрепяме факта, че Сърбия и Черна гора водят преговори, смятаме, че и за Албания и Македония е време да започнат своите преговори. Това противоречие между това да си отдаден толкова в процеса на интеграция, а в същото време да не започват преговорите, е нещо много неприятно", заяви Рама.

Той благодари на всички от Западните Балкани, но главно и преди всичко на министър-председателя на България. „Не бихме могли дори да си го представяме преди 3 години. Наводненията, които ни сполетяха, всички тук ни помогнаха без дори да сме ги молили. Това беше наистина удивително. Мисля, че е много красноречив пример".