Зоран Заев: Трябва да направим съвместими икономиките на Балканите
Секция: ПОЛИТИКА
07 Декември 2017 12:59
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Зоран Заев: Трябва да направим съвместими икономиките на Балканите

/КРОСС/ Трябва да направим съвместими нашите икономики и да бъдем обединени. Това обяви македонският министър-председател Зоран Заев на форум в София, който поставя началото на инициатива в подкрепа на регионалната интеграция на Западните Балкани, предаде репортер на Агенция „Фокус".

„Възможността за постигане на по-високи резултати за развитие на инфраструктурата е причина за нашата връзка, както и връзките ни с ЕС. Вярвам, че Коридор 8 и 10 и всичко, което значи свързване, ще представлява допълнителна възможност на икономическото развитие на този регион и ЕС. Председателството на България ще помогне. Няма да пропуснем възможността да засилим тези възможности с цел да се изпълнят очакванията на ЕС и нашето присъединяване към него", заяви Заев.

Той подчерта, че е убеден, че преминаването на стоки и хора ще бъде улеснено за гражданите и компаниите, но и улеснение за електронно плащане на пътните такси, което представлява модернизация на този регион.

„Тези дебати и финансовите възможности, които ни позволява Световната банка показва сериозен интерес към този регион. Трябва да направим съвместими нашите икономики и да бъдем обединени. Съвместно да кандидатстваме на другите пазари", каза още Зоран Заев.