Лек жребий за Григор Димитров за старта на Australian Open
Секция: СПОРТ
11 Януари 2018 11:29
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Лек жребий за Григор Димитров за старта на Australian Open

/КРОСС/ Григор Димитров ще започне срещу квалификант участието на първия за годината турнир от Големия шлем за годината - Откритото първенство на Австралия.

Българинът е поставен под №3 в схемата на надпреварата и ще има наглед лек жребий в първите кръгове. Ако преодолее първия кръг, във втория Димитров също ще се изправи срещу съперник, който трябва да дойде от квалификациите, които в момента текат и не е ясно все още кои могат да бъдат те.

Фаворит за негов противник в третия кръг е 20-годишният руски талант Андрей Рубльов, който обаче преди това трябва да се справи с ветераните Давид Ферер и Маркос Багдатис.

Евентуално за четвъртия кръг най-вероятен съперник на хартия изглежда Жо-Вилфред Цонга, а за четвъртфинал световният номер 8 Джак Сок.

Григор Димитров е в горната част на схемата и евентуално, ако стигне до полуфинал, то там най-вероятно може да го чака световният номер 1 Рафаел Надал.

В квалификациите при жените първата от българките в световната ранглиста Виктория Томова победи 7:5, 6:7 (2:7), 6:2 Марина Заневска (Бел), а Елица Костова отстрани 6:1, 3:6, 7:5 Ейша Мухамад (САЩ). Сесил Каратанчева пропусна мачбол и загуби 5:7, 6:3, 5:7 от Ирина Бара (Рум).