Събитията в страната на 12 януари
Секция: Предстоящи събития
12 Януари 2018 07:25
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Събитията в страната на 12 януари

/КРОСС/ ***
София.
От 11.00 часа на „Дондуков" 2 държавният глава Румен Радев ще проведе среща с председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер.

***
София.
От 09.00 часа ще се проведе пленарно заседание на Народното събрание.

***
София.
От 14.15 часа председателят на Народното събрание Цвета Караянчева ще се срещне с председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер. От 14.30 часа Жан-Клод Юнкер и Колегиумът на европейските комисари ще разговарят в зала „Изток" с членовете на Председателския съвет на Народното събрание и председателите на парламентарни комисии.

***
София.
От 12.30 часа в НДК председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер министър-председателят на Р България Бойко Борисов ще дадат пресконференция.

***
София.
От 09.30 час 2-ри състав на Софийския градски съд ще заседава по делото срещу прокурор Димитър Захариев (чл. 143, ал. 1, чл. 338, ал. 1 НК).

***
София.
От 09.30 часа 14-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Валери С., Севделин П. и др., на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 09.30 часа 16-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Георги Х., Иван И. и др., на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа 12-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Гриша Г., Данаил Г. и др., на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа 10-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Цветомир М., Борислав П. и др., на които са повдигнати обвинения за контрабанда.

***
София.
От 10.00 часа в зала 6 на Cinema City, Mall of Sofia ще се състои закуска и специална прожекция на комедийната екшън-драма „Нокаут или всичко, което тя написа".

***
София.
От 11.00 часа в Националния пресклуб на БТА ще се проведе пресконференция на фермери от община Стамболийски, изпратили жалба до Европейската комисия срещу незаконни кариера и баластриера, унищожаващи природата и земеделието.

***
София.
От 11.00 часа 18-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Красимир К., Славчо А. и др., на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 11.00 часа на бул. Джеймс Баучер №23 в залата на 1-я етаж на сградата ще се проведе пресконференция, на която ще бъде представен Проект „Дигитални умения за малките и средни предприятия в България".

***
София.
От 11.00 часа ще се проведе пресконференция, на която ще бъде представен Проект „Дигитални умения за малките и средни предприятия в България", изпълняван от Фондация Глобални библиотеки - България (ФГББ), в партньорство със Сдружение „Произведено в България - съюз на малкия и среден бизнес" и Латвийската асоциация за информационни и комуникационни технологии (LIKTA). Събитието ще се състои в залата на първия етаж на сградата, намираща се на бул. Джеймс Баучер №23.

***
София.
От 19.00 часа в галерия „Сан Стефано" ще се състои българският финал на глобалния конкурс за бизнес идеи с кауза CHIVAS VENTURE.

***
Бургас.
От 16.00 часа в Изложбената зала на Историческия музей в Бургас ще се проведе публична лекция на тема: „Странджа пази природно богатство от отдавна минали геологически епохи".

***
Варна.
От 11.00 часа в Щаба на Военноморските сили ще се проведе тържество по случай 119-ата годишнина от създаването му.

***
Велико Търново.
От 11.30 часа на Стадион „Ивайло" ще се проведе турнир по лека атлетика, организиран от клуб „Спринт".

***
Велико Търново.
От 12.00 часа в Двореца на културата и спорта „Васил Левски" ще се състои поклонението пред тленните останки на убития бизнесмен Петър Христов.

***
Гоце Делчев.
От 17.30 часа Общински съвет на БСП - Гоце Делчев организира среща - разговор с народните представители Тома Томов и проф. Иво Христов на тема: „На кого принадлежи 21 век - САЩ или Китай?", която ще се проведе в кафе „КИНОТО".

***
Добрич.
В Арт галерията на Регионална библиотека „Дора Габе" ще бъде открита изложба на библиотечни документи по повод 140 години от рождението на Пейо Яворов /1878-1914/, български поет символист и революционер, един от най-големите български поети на 20 век.

***
Добрич.
От 19.00 часа в Камерната зала на Драматичен театър „Йордан Йовков" ще се състои премиерата на спектакъла „Стъклената менажерия" от Тенеси Уилямс на Драматичен театър „Йордан Йовков".

***
Кюстендил.
От 13.00 часа в заседателната зала на Община Кюстендил ще бъде подписан меморандум за сътрудничество между Община Кюстендил и Национална компания индустриални зони".

***
Пазарджик.
От 18.00 часа в голямата зала на Младежкия дом ще бъде открита 18-ата конференция на Ученическия институт по математика и информатика.

***
Пещера.
От 17.00 часа в салона на Народно читалище „Развитие" ще се проведе обществено обсъждане на проектобюджета Община Пещера за 2018 г.

***
Пловдив.
От 09.30 часа в зала 2 на Пловдивския окръжен съд ще се гледа делото срещу Нели К. и Фанка Д., обвинени в присвояване на чужди вещи и приемане на подкуп в качеството си на служители в ТД на НАП в Пловдив.

***
Пловдив.
От 09.30 часа в зала 11 на Пловдивския районен съд ще се гледа делото срещу Стоян Т., обвинен в притежание на алкохол без акциз.

***
Пловдив.
От 10.00 часа в зала 10 на Пловдивския окръжен съд ще се гледа делото срещу Латин С. , Юсеин М., Левент Ш. и Иван С., обвинени в притежание с цел разпространение на високорискови наркотични вещества в особено големи размери.

***
Пловдив.
От 11.00 часа в зала 1 на Пловдивския районен съд ще се гледа делото срещу гръцкия гражданин Симеон П., обвинен в противозаконно присвояване на 3 леки автомобила.

***
Пловдив.
От 13.30 часа в зала 2 на Пловдивския окръжен съд ще се гледа делото, обвинен, че при управление на автомобил е нарушил правилата за движение и е по непредпазливост причинил смърт на пешеходец.

***
Пловдив.
От 14.00 часа в Първо студио на радио Пловдив ще бъде обявен и награден „Най-добрият футболист на Пловдив за 2017 година" според спортните журналисти.

***
Русе.
От 11.00 часа в офиса на лекарския съюз в Русе /на партерния етаж в УМБАЛ-Русе/ ще бъде представена поредната благотворителна инициатива, която стартира за онкоболните пациенти в града.

***
Русе.
От 11.00 часа в Зала 1 на Областна администрация Русе ще се проведе работна среща с директорите на училищата, извършващи професионално образование и обучение и представители на различните браншове от бизнеса в региона.

***
Русе.
От 14.00 часа, в зала „Европа" на Доходно здание ще се проведе 46-тата церемония по награждаването на 10-те най-добри спортисти в Русе през 2017 година.

***
Смолян.
От 15.00 часа в община Смолян ще се проведе извънредно заседание на Общински съвет - Смолян. В дневния ред е включена само една точка: „Предложение за вземане на временен безлихвен заем от централния бюджет на Република България в размер на 3 950 000 лв.". Вносител на докладната записка е Ангел Безергянов - ръководител на групата общински съветници от ГЕРБ.

***
Търговище.
От 17.00 часа в зала 74 на общината ще се проведе обсъждането за проектобюджета за 2018 г.