Акценти в пресата
Секция: Преглед на печата
12 Януари 2018 08:05
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Акценти в пресата

/КРОСС/ Водеща тема в изданията днес е снощното официално откриване на българското европредседателство в Народния театър Иван Вазов.

"Стандарт" акцентира на емоционалния рецитал на председателя на Европейския съвет Доналд Туск на "Отечество любезно, как хубаво си ти.". С този свят за българите стих на Иван Вазов Туск изправи снощи цялата страна на крака. Изданието допълва, че емоционалната му реч за старта на председателството е била изцяло на български език.

"Успех, България" е заглавието на на първата страница на вестник "Земя".

"2 години ни делят от еврото", пише в заглавие на първата си страница "24 часа". Изданието обяснява, че България ще кандидатства за присъединяване към Европейския валутен механизъм , известен като ERM-2, до юни тази година като предварителна стъпка преди проемането на еврото. Това е заявил финансовият министър Владислав Горанов пред представители на чужди емдии, които са у нас по повод старта на българското еврпредседателство, уточнява всекидневникът.

"Борисов спря протеста на полицаите със 100 млн. лв.", пише вестник "Сега". Не е ясно откъде ще дойдат парите, нито как ще бъдат разпределени между служителите на МВР, но синдикатите са доволни, коментира изданието. Рано сутринта във вторник, часове преди да започне официалното откриване на европредседателството, Борисов прие в кабинета си синдикатите на полицаите, пожарникарите и гражданската администрация в МВР и отстъпи на исканията им за по-високи заплати.

Вестник "Дума" коментира темата със заглавието " Запушват устата на полицаите със 100 млн. лева"

Със заглавието "МВР издирва издирваните" излиза днешното издание на вестник "Труд". Главният секретар на МВР Младен Маринов е съобщил пред депутати, че в цялата страна се провежда операция по отношение на криминалния контингент от издирвани лица. Това се е наложило след като стана ясно, че обвинения за убийствата в Нови Искър Росен Ангелов е бил издирван 8 години, допълва "Труд".