Виктория Томова на крачка от основната схема на Australian Open
Секция: СПОРТ
12 Януари 2018 10:11
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Виктория Томова на крачка от основната схема на Australian Open

/КРОСС/ Виктория Томова се класира за третия решителен кръг на квалификациите на Откритото първенство на Австралия. Най-добрата българска тенисистка изигра великолепен мач и победи с 6:2, 6:2 рускинята Евгения Родина за малко повече от час, съобщава „Спортал".

Така на първата ни ракета остава само едно препятствие, за да влезе в основната схема на първия за годината турнир от Големия шлем. Съперничка в последния кръг от квалификациите За влизане в основната схема на турнира тя ще спори с победителката от двубоя между Анна Блинкова (Русия) и Антония Лотнер (Германия), чиито мач бе прекъснат при резултат 1:1 сета и 4:4 гейма в 3-тата част.

Томова, която е 140-а в световната ранглиста, достигна до третия кръг на квалификациите в Австралия и през миналия сезон. Софиянката записа трета поредна победа над Родина, като предишните й два успеха бяха през 2016 г.

Днешният двубой на Вики започна с час и половина по-късно поради превалявания в Мелбърн. Срещата обаче успя да приключи по обяд, като в по-късните часове на деня се очаква силна буря да мине през града.