Корнелия Нинова към еврокомисарите: Нашият народ е достоен за уважение
Секция: ПОЛИТИКА
12 Януари 2018 16:28
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Корнелия Нинова към еврокомисарите: Нашият народ е достоен за уважение

/КРОСС/ „Добре дошли в България, Благодаря Ви за уважението, което показахте вчера към българския народ. Нашият народ е достоен за уважение". Така се обърна лидерът на БСП Корнелия Нинова към Колегиума на Европейската комисия, чиито членове посетиха Народното събрание и се срещнаха с председателите на парламентарните групи.

„Председателството на Съвета на ЕС е приоритет на всички политически сили в България. Ние постигнахме съгласие, че по темите и намирането на верните решения няма да търсим тясно партиен интерес, а ще поставяме на първо място интересите на България и общите интереси на ЕС. Споделяме напълно приоритетите, които България и тройката, от която сме част, определи за председателството. Нещо повече, участвахме при тяхното обсъждане и определяне. Макар и да сме в опозиция, наш представител е председател на Комисията по европейските въпроси и контрол на европейските фондове и много активно с колегите от всички парламентарни групи работехме, за да стигнем до тук. Напълно осъзнаваме предизвикателствата, които стоят пред всички нас и пред България като европредседател, и пред целия ЕС по сериозни въпроси за бъдещето на общия ни дом - обща охрана, миграция, последиците от BREXIT.

За нас, българските социалисти, има две изключително важни теми - кохезионна политика и реалното прилагане на социалния стълб. Това е наша политика и тема, много отдавна, поставена заедно с колегите от ПЕС. За нас е изключително важен социалният стълб- като един от начините за преодоляването на неравенствата, на решаването на проблемите на безработицата, на бедността и на младите хора.

Оставаме отворени за участие във всички дискусии в следващите 6 месеца. Нашето парламентарно поведение е ориентирано към национално съгласие по председателството, но всички теми, които касаят вътрешната политика, и за нас представляват открити въпроси пред българския народ, ще продължим да решаваме с демократичните принципи и права на една опозиционна партия. Пожелавам на всички едно успешно председателство с много верни и добри решения за общото бъдеще на ЕС и за България", каза лидерът на левицата.

Преди началото на събитието председателят на БСП Корнелия Нинова се срещна еврокомисаря Корина Крецу.