Дъждът в повечето райони ще премине в сняг
Секция: БЪЛГАРИЯ
12 Януари 2018 19:37
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Дъждът в повечето райони ще премине в сняг

/КРОСС/ През следващото денонощие ще бъде облачно. С нахлуването на студен въздух, през нощта дъждът в повечето райони ще премине в сняг, най-късно утре след обяд в Югоизточна България. Значителни по количество ще са снеговалежите в планините, а почти без валежи ще е в югозападните райони на страната. Ще бъде ветровито, с умерен и силен североизточен вятър. По планинските проходи има условия за преспи и навявания.

Температурите ще са почти без дневен ход - между 0° и 5°.

По Черноморието ще е облачно, с валежи от дъжд. Ще духа силен североизточен вятър. Максималните температури ще са 5°-6°. Температурата на морската вода е 9°. Вълнението на морето ще бъде 4 бала.

В планините ще е облачно, с валежи от сняг, на места значителни по количество. Ще духа силен вятър от изток- североизток, който в комбинация със снеговалежите ще води до преспи и навявания. Максималната температура на височина 1200 метра около минус 3°, на 2000 метра - около минус 7°.

В неделя в по-голямата част от страната валежите ще спрат. Слаб сняг ще превалява на отделни места в Западна България и в крайните източни райони. Ще бъде студено и ветровито. През нощта срещу понеделник валежите от сняг в Западна България ще се усилят, ще се натрупа нова снежна покривка. По високопланинските проходи в Западна Стара планина, а през деня в понеделник и на изток, ще има виелици и навявания. По-късно вятърът ще отслабне, а привечер и ще стихне. Минималните температури ще се понижат още, а и дневните в повечето райони ще са отрицателни.

Във вторник облачността ще се задържи предимно значителна. Само на отделни места ще превали слаб сняг. Ще се появи южен вятър и температурите слабо ще се повишат. През нощта срещу сряда в северозападните райони е възможно да превали дъжд и да се образуват поледици.