БСП обсъжда на Национален съвет вота на недоверие и Истанбулската конвенция
Секция: ПОЛИТИКА
13 Януари 2018 10:54
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
БСП обсъжда на Национален съвет вота на недоверие и Истанбулската конвенция

/КРОСС/ БСП ще обсъди на Национален съвет вота на недоверие към правителството, Истанбулската конвенция и отчета за работата на парламентарната група.

Решението за днешния пленум е взето на заседание на Изпълнителното бюро на партията. Депутатът Желю Бойчев коментира пред БНР, че социалистите ще дадат мнението си относно позиция за Истанбулската конвенция и правата на жените:

"Изпълнителното бюро отчете всички тези мнения и гледни точки, и включително международния аспект - международниците в партията запознаха членовете на Изпълнителното бюро, председателката на Сдружението на жените-социалистки... Беше направен един сравнителен анализ на законодателството и промените, които трябва да бъдат отчетени, с оглед евентуално ратифициране на тази конвенция, както и политическите действия, които трябва да предприеме Българската социалистическа партия. Отчете се и последователната позиция, която сме имали във времето относно темата за домашното насилие и правата на жените."

В дневния ред на заседанието ще влезе и точка, касаеща бъдещото развитие на планинския туризъм.

Предстоящият вот на недоверие към правителството също ще е на дневен ред, след като през седмицата лидерът на БСП Корнелия Нинова увери:

"На 17-ти януари внасяме вотът на недоверие сами. Темата остава провалът в борбата с корупцията."