Мемориалният комплекс ”Христо Ботев” е в лошо състояние дори след ремонт
Секция: КУЛТУРА
13 Януари 2018 12:58
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Мемориалният комплекс ”Христо Ботев” е в лошо състояние дори след ремонт

/КРОСС/ Година, след като държавата отпусна 300 хиляди лева за ремонт, мемориалният комплекс "Христо Ботев" в Калофер отново не е в добро състояние. Има разместени гранитни плочи и проблеми с осветлението на паметника. Кметът на града изпрати писмо до премиера, с искане да бъде извършена проверка.

Кметът на града посочи, че още в средата на миналата година е уведомил община Карлово за проблемите, които са възникнали след ремонта на комплекса. По думите му обаче до този момент нито от общината, която е осъществила обществената поръчка, нито от фирмата изпълнител са предприети необходимите мерки за отстраняване на нередностите.

Освен че осветлението на паметника е недостатъчно, има стълбове, които се клатят, а на тях са поставени осветителни тела. Почти навсякъде фугите между стъпалата са разрушени. От общината посочиха, че осветлението на паметника е изпълнено съгласно одобрен проект, а освен заложените стъпала за демонтаж и възстановяване, не е било предвидено фугиране в проекта и изпълнителя го е извършил допълнително и безвъзмездно. Становището на общината е, че повечето от поставените проблеми не са поради некачествен ремонт, а заради недобра експлоатация на съоръженията в комплекса.