Хародс маха статуя на принцеса Даяна и Доди ал Файед
Секция: Шоубизнес
14 Януари 2018 09:59
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Хародс маха статуя на принцеса Даяна и Доди ал Файед

/КРОСС/ Престижният лондонски магазин Хародс обяви днес, че ще махне статуя, представляваща принцеса Даяна и нейния приятел Доди ал Файед, издигната там след кончината двойката в автомобилна катастрофа в Париж през август 1997 г., предаде Франс прес. Статуята ще бъде предадена на бившия собственик на магазина и баща на Доди - Мохамед ал Файед.

Бронзовата скулптура е наречена "Невинните жертви". Тя представлява лейди Ди изправена срещу Доди. Двамата са вперили поглед един в друг, а с едната си ръка освобождават птица, която разперва криле. Статуята бе поръчана от Мохамед ал Файед. Тя бе поставена в магазина през 2005 г. и остана там и след продажбата на Хародс на Катар холдинг, финансовия клон на суверенния фонд на Катар.

Но генералният директор на магазина Майкъл Уорд сега смята, че е настъпил моментът за махане на статуята. Той подчертава, че синовете на Даяна - принцовете Уилям и Хари - са поръчали своя собствена статуя в памет на майка си. Тя ще е дело на твореца Йън Ран-Броудли и ще бъде открита през 2019 г. в градините на двореца Кенсингтън в Лондон, където живееше принцеса Даяна.

"Ние сме много горди, че изиграхме нашата роля в отдаването на почит на живота на лейди Даяна, принцесата на Уелс, и на Доди ал Файед", каза Майкъл Уорд. Той не уточни на коя дата, че бъде махната статуята от Хародс. През 2000 г. магазинът Хародс изгуби правото да бъде доставчик на британското кралско семейство, редовно обвинявано от Мохамед ал Файед, че има нещо общо със смъртта на влюбената двойка.