Работодателите излизат на протест
Секция: ИКОНОМИКА
31 Януари 2018 13:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Работодателите излизат на протест

/КРОСС/ Работодателски организации излизат на протест срещу цените на тока за бизнеса. Това съобщиха от Българска стопанска камара. Протестът ще бъде подкрепен от Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ), Българска стопанска камара (БСК), Българска търговско-промишлена палата (БТПП) и Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ), обединени в Асоциацията на организациите на българските работодатели (АОБР), чийто членове създават 86% от брутната добавена стойност в страната и дават работа на 82% от наетите в Република България, и Национален синдикат „Защита". 

Те вече внесоха в Столична община Уведомление за организираното протестно шествие, което ще се проведе на 28 февруари 2018 г., от 10.30 до 12.30 часа, по маршрут „Пл. Независимост (Ларгото) - Министерство на енергетиката - Народно събрание".

Според работодателските организации вече е отчетен ръст на цените на стоки и услуги във връзка с повишените цени на тока за бизнеса, като на годишна база цените на хранителните стоки са нараснали с 3,6%, а още по-голям е ръстът на цените на производител на вътрешния пазар - 5,1 % общо за промишлеността. И това е само началото, според тях.