Ново разочарование за българските биатлонисти в Пьонгчанг
Секция: СПОРТ
12 Февруари 2018 15:46
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Ново разочарование за българските биатлонисти в Пьонгчанг

/КРОСС/ Ново разочарование претърпяха българските биатлонисти и във втория си старт на Олимпийските игри в Пьонгчанг. Този път в преследването на 12,5 км.

Трима наши представители завършиха сред първите 60 в спринта и получиха право да участват в преследването. Те обаче не успяха да постигнат кой знае колко по-добро класиране. Най-добре отново се представи Красимир Анев. Този път той обаче завърши на 45-а позиция с 5 грешки в стрелбата, като така отстъпи и с 8 места от предишния старт.

Владимир Илиев е веднага след него - 46-и, като той напредна с 8 позиции в сравнение със спринта благодарение на отличното си бягане, тъй като направи цели 7 грешки в стрелбата.

Антон Синапов пък направи 8 пропуска на огневия рубеж и остана на 60-а позиция от 60 стартирали.
След като остана 8-и в спринта, големият фаворит Мартен Фуркад разкри потенциала си и грабна златния медал. Той направи само една грешка на стрелбището и навакса изоставането си от 22 секунди на старта.
Шведът Себастиан Самуелсон взе среброто, а германецът Бенедикт Дол бронза.

При жените само една участничка заслужи място на старта в преследването. Емилия Йорданова тръгна последна 60-а и се изкачи до 55-о място, въпреки 6 те си грешки в стрелбата.

Шампионка, както и в спринта стана германката Лаура Далмайер, която направи само една грешка в стрелбата.

Анастасия Кузмина (Словакия) направи цели 4 грешки на рубежа, но въпреки това стигна до сребърния медал и то при положение, че тръгна 13-а с 54 секунди изоставане. Бронзът отиде при Анаис Бесон (Франция).