Обществени организации подкрепиха БСП за провеждането на референдум за Истанбулската конвенция
Секция: ПОЛИТИКА
12 Февруари 2018 17:09
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Обществени организации подкрепиха БСП за провеждането на референдум за Истанбулската конвенция

/КРОСС/ БСП продължава с поредицата от обсъждания на Истанбулската конвенция. Пълно сходство в позициите за отхвърлянето ѝ и провеждане на национален референдум по въпроса за нейната ратификация постигнаха БСП и неправителствените организации Алианс на гражданите на България, Движение за пълна заетост и ценова стабилност и Фондация за подпомагане жертви на престъпления и борба и с корупцията,  съобщават от пресслужбата на партията.

По време на срещата членът на ИБ на БСП Атанас Зафиров запозна представителите на НПО сектора с инициативите на левицата за защита на жертвите от домашно насилие, като желанието й да бъде променен Наказателният кодекс и умишленото причиняване на средна телесна повреда да отиде при престъпленията от общ характер, както и да има кризисни центрове във всеки областен град.

В хода на срещата бяха обсъдени и въпроси, касаещи отношенията на БСП с неправителствения сектор, по теми като- развитие на гражданското общество, борба с корупцията, борба с монополите и запазване обществения характер на българското здравеопазване.