Разбилият се Ан-148 имал високи стандарти за сигурност
Секция: Русия
13 Февруари 2018 08:36
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Разбилият се Ан-148 имал високи стандарти за сигурност

/КРОСС/ Катастрофиралият в Русия самолет Ан-148 е бил с високи стандарти за сигурност, според руски авиационен експерт.

Фаталният Ан-148 е съвместна разработка между Русия и Украйна. От 2009 г. е в серийно производство - в завода "Антонов" в Киев и във Воронеж. В момента Украйна притежава два такива самолета, които се използват от президента Петро Порошенко. С други две машини, също украинско производство, лети севернокорейският лидер. Според експерти този модел притежава всички качества и стандарти за сигурност и до този момент с него не е имало никакви инциденти.

„Тези самолети са сертифицирани по всички международни стандарти за сигурност и безопасност. Те са част от украинската държавна компания и се използват от президента на страната. Два самолета, също украинско производство, са в Северна Корея. 33 машини са произведени в Русия. Един от тях е катастрофиралият. 11 се ползват от две авиокомпании, а останалите от руските правителствени служби", коментира Олександър Кава, авиационен експерт.

Междувременно от следствената служба прекратиха операцията на терен, където падна самолетът в Раменска област.

А в Москва снощи хора се събраха, за да отдадат почит на загиналите в самолетната катастрофа в неделя. Във формата на кръст, те запалиха 71 свещи, колкото са жертвите.