Ким Чен-ун си пожела по-добри отношения с Южна Корея
Секция: СВЯТ
13 Февруари 2018 08:48
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Ким Чен-ун си пожела по-добри отношения с Южна Корея

/КРОСС/ Севернокорейският лидер Ким Чен-ун иска по-добри отношения между страната му и съседна Южна Корея. Той заяви, че е важно да се поощряват "топлите чувства на помирение и диалог" с Юга, след като се срещна със завърналата се от Зимните олимпийски игри в Пьонгчанг севернокорейска делегация, предава „Ройтерс", цитирана от БНР.

Визитата продължи три дни и в нея участва сестрата на севернокорейския лидер - Ким Йо-чен. От името на брат си тя покани южнокорейския президент Мун Дже-ин на среща на високо равнище в Пхенян. Мун засега не даде отговор на поканата от Пхенян. Той каза, че двете Кореи трябва да създадат условие за среща на своите президенти и призова за бързо подновяване на диалога между Северна Корея и САЩ.

Държавната севернокорейска информационна агенция публикува съобщение, в което се казва още, че Ким Чен-ун е определил като "много впечатляващи" усилията на Сеул по приоритизиране на визитата на членовете на КНДР на зимната олимпиада. Това е първото изявление на севернокорейския лидер във връзка с безпрецедентната визита на делегацията от Пхенян.