Арестуваха шофьор на инкасо и дъщеря му, симулирали отвличане
Секция: ЛЮБОПИТНО
13 Февруари 2018 14:40
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Арестуваха шофьор на инкасо и дъщеря му, симулирали отвличане

/КРОСС/ Френската полиция арестува шофьор на инкасо автомобил и дъщеря му, която твърди, че е била похитена за откуп от банда, ограбила милиони от превозното средство на баща й в Швейцария. Бащата, дъщерята и колега на бащата са били задържани в Лион в понеделник, четири дни след като съобщават, че са били жертви на насилие, наподобяващо сценарий за холивудски филм, предаде БГНЕС.

22-годишната дъщеря казала на полицията, че е била отвлечена от апартамента й в югоизточния френски град Лион от двама мъже, представящи се като водопроводчици. Тя казала, че мъжете я вкарали в кола, вързали я и я принудили да се обади на баща си, който работи за SOS Surveillance, швейцарска компания, която транспортира пари в бронирани микробуси, за да поиска откуп.

Бащата, който пътувал с колега към швейцарския град Лозана с парична доставка, се съгласил да се срещне с похитителите на паркинг близо до границата с Франция и да предаде парите. Френската полиция миналата седмица изчисли плячката на 20-30 милиона швейцарски франка (17-26 милиона евро).

Дъщерята била намерена невредима в около 22:00 часа на път извън Лион и изглеждала "много шокирана" от изпитанието, съобщи полицията тогава. Изглежда сега следователите подозират, че това е вътрешна работа. Швейцарските власти призоваха свидетели да дадат информация за видяното от тях и казаха, че търсят трима мъже с френски акцент, "може би от Южна Франция или Северна Африка".