Тервел Пулев се бие в САЩ навръх 3 март
Секция: СПОРТ
13 Февруари 2018 19:07
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Тервел Пулев се бие в САЩ навръх 3 март

/КРОСС/ Трети март - една от най-знаковите дати в цялата история на България. Навръх Освобождението от турско робство, Тервел Пулев - един от най-големите патриоти сред родните спортисти, избра да се качи отново на ринга, предава бТВ.

По-малкият от двамата братя от боксовия клан Пулеви реши да отбележи подобаващо националния празник като проведе точно на него осмата си битка при професионалистите. Тервел избра и един от най-българските градове в САЩ - Чикаго. Все още името на съперника му за двубоя отвъд океана се уточнява, на този етап е сигурно, че той ще бъде американец.

След срещата в Чикаго, бронзовият медалист в полутежка категория от олимпийските игри в Лондон 2012 ще се прибере обратно в Европа, като ще има на разположение месец, за да се подготви за нов сблъсък - този път във Виена на 7 април. В австрийската столица негов противник ще бъде представител на домакините.

На 23 декември в Берлин Тервел Пулев нокаутира Артьом Чарнякевич (Беларус). Това бе шестата му поредна победа от дебюта му при професионалистите на 3 декември 2016 г. в "Арена Армеец" срещу хърватина Томислав Рудан.