Предстоящи събития на 14 февруари 2018
Секция: Предстоящи събития
14 Февруари 2018 07:59
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития на 14 февруари 2018

/КРОСС/ ***
София.
От 16.30 часа на „Дондуков" 2 държавният глава Румен Радев ще проведе среща с министъра на външните работи на Република Македония Никола Димитров.

***
София.
В сградата на Министерскияя съвет вицепремиерът по правосъдната реформа и министър на външните работи Екатерина Захариева и министърът на външните работи на Република Македония Никола Димитров ще подпишат Протокол за размяна на ратификационните документи, с които влиза в сила Договорът за приятелство, добросъседство и сътрудничество между Република България и Република Македония.

***
София.
От 9.00 часа Народното събрание ще проведе пленарно заседание.

***
София.
От 10.00 часа ще се проведе седмичното заседание на Министерския съвет.

***
Варна/к.к. Златни пясъци.
От 14.00 часа в Хотел „Адмирал" министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов ще представи своята визия за земеделската политика у нас и приоритетите на българското европредседателство по време на откриването на Шестата Национална среща на земеделските производители в България.

***
Габрово.
От 16.30 часа министърът на здравеопазването Кирил Ананиев ще участва в официалното откриване на реновираното Педиатрично отделение в МБАЛ „Д-р Тота Венкова" АД, гр. Габрово. На събитието ще присъства и вицепремиерът Томислав Дончев.

***
София.
От 9.30 часа в Аулата на Софийски университет „Св.Климент Охридски" ще се проведе Конференцията „София казва „не" на словото на омразата и екстремизма".

***
София.
От 9.30 часа 15 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Алексей П., Антон П., Кирил Т. и др., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 9.30 часа 17 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Милко М., Росен Д., Златомир И. и др., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа 8 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Цветан В., Александър П., Илиан З. и др., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа в "Национален пресклуб БТА" организаторите на Луковмарш 2018 ще дадат пресконференция.

***
София.
От 10.30 часа в зала 101 в сградата на МВнР - гр. София, ул. „Александър Жендов" № 2 ще се проведе оф дъ рекорд бекграунд брифинг преди Неформалния съвет на министрите на външните работи „Гимних".

***
София.
От 10.30 часа 10 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Владимир Н., Томи Х. и Стоян Ст., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 11.00 часа в залата на Националния музей „Земята и хората" на ул. Черни връх № 4 Кирило-Методиевският център при БАН (КМНЦ) организира традиционното честване на паметта на св. Кирил.

***
София.
От 11.00 часа в Национален пресклуб БТА Галерия „Виткория" ще представи изложба на Константин Гърнев /1893-1966/ в Националната художествена галерия и на луксозна книга за художника.

***
София.
От 11.00 часа Национален музей „Васил Левски" гр. Карлово гостува в Столична библиотека по повод 145-годишнината от обесването на Васил Левски, която се отбелязва всяка година на 19 февруари. Пред ученици от столични училища сътрудници от музея ще представят презентации и документален филм за живота и дейността на Васил Левски, а децата ще могат да вземат участие в дискусии, викторини, работилници за изработване на картички с ликовете на Левски, Раковски, Каравелов и Ботев, ще подреждат пъзели, оцветяват и ще решават кръстословици.

***
София.
От 13.00 часа в УниБИТ 2, бул. Шипченски проход № 69А, Институт за анализи и прогнози на информационната среда в туризма (ИАПИСТ) ще проведе пресконференция задачите на Института музейната колекция към Университета по библиотекознание и информационни технологии.

***
София.
От 13.30 часа в заседателната зала в сградата на Висшия съдебен съвет, ул. „Eкзарх Йосиф" № 12, ще се проведе заседание на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет.

***
София.
От 13.30 часа 7 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Пламен В., обвинени в изнудване.

***
София.
От 14.00 часа в Sofia Event Center, Paradise Center, оригиналният трофей на FIFA ще бъде изложена за широката публика.

***
София.
От 14.00 часа зала „Панорамна" в Интер Експо Център - София ще се проведе пресконференция на Националната туристическа организация на Република Сърбия - официален партньор на Международното туристическо изложение "Ваканция и СПА Експо" 2018.

***
София.
От 15.00 часа в Дома на Европа (ул. „Г. С. Раковски" № 124) ще се състои пресконференция на членове на Европейския парламент от Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи.

***
София.
От 15.00 часа в 409 аудитория „Проф. Васил Стоилов" на Нов български университет ще бъде изнесена публична лекция на тема: „Политики във висшето образование за глухи и слабочуващи".

***
София.
От 16.00 часа в Интер Експо Център - София ще се състои фициалното откриване на 35-ото Международно туристическо изложение „Ваканция и СПА Експо".

***
София.
От 17.00 часа в Институт „Конфуций" към Софийския университет „Св. Климент Охридски" (бул. „Александър Стамболийски" № 8 2 ) ще се състои тържество по посрещане на китайската Нова година.

***
София.
От 17.00 часа в Централното фоайе на Националната библиотека "Св. св. Кирил и Методий" ще бъде открита изложбата "Енотека и Библиотека".

***
София.
От 17.30 часа в Мраморно фоайе, I етаж на Столична библиотека ще бъде представена книгата „Пепел от пеперуди. Любовна лирика в слово и цвят" от Борислав Костов.

***
София.
От 18.00 часа в голямата зала на Есенс център - ул. „6 септември" 37 Сдружение „Планини и хора" - Асоциация на планинските водачи в България ще отбележи 20 години от създаването си.

***
София.
От 19.00 часа на Голяма сцена в Учебен драматичен театър НАТФИЗ ще бъде представена постановката „Сън в лятна нощ".

***
София.
От 19.00 часа в зала "България" ще бъде представен спектакълът "Ангели и демони".

***
Бургас/Несебър.
От 12.00 часа на пл. „Жулиета Шишманова" ще бъде пресъздаден ритуалът по зарязване на лозята по случай празника Трифон Зарезан. От 16.00 часа Дружеството на несебърските художници ще подреди тематична изложба в Центъра за култура „Артиум". От 17 часа поп звездата Миро ще зарадва своите почитатели с концерт на пл. „Жулиета Шишманова" в новата част на града.

***
Бургас.
От 18.00 часа в Дома на писателя ще приключи конкурсът „Млад разказвач" и ще се наградят участниците.

***
Варна.
От 10.30 часа в зала Одесос (ет.2) в сградата на Археологически музей - Варна варненските археолози ще проведат пресконференция по повод Деня на археолога.

***
Варна.
От 14.00 часа в офиса на ГЕРБ на ул. „Георги Бенковски" №1 общинският съветник Пейчо Бюлбюлев ще проведе среща с граждани.

***
Велико Търново/Килифарево.
От 10.00 часа в Килифарево ще се проведе Традиционен ритуал по зарязване на лозите, в който ще участва и кметът на Община Велико Търново Даниел Панов.

***
Велико Търново.
От 10.30 часа в учебен салон по фризьорство в Професионална гимназия по моден дизайн Велико Търново (улица "Мармарлийска" №26, втори етаж) ще се проведе училищния кръг от Националното състезание „Най-добър млад фризьор и гримьор".

***
Велико Търново.
От 11.00 часа в Пресклуб на БТА-Велико Търново ИОК „Асеневци" ще се състои представяне на проектите за позлатяване на куполите на патриаршеската църква на Царевец, издигане на паметник на цар Ивайло и изграждане на покрит мост на река Янтра във Велико Търново.

***
Велико Търново.
От 12.00 часа пред сградата на Община Велико Търново ще се проведе Благотворителен базар по случай Деня на влюбените.

***
Велико Търново.
От 14.00 часа пред сградата на Община Велико Търново ще се проведе информационна акция и поставяне на мобилен кабинет КАБКИС за безплатно и анонимно изследване за ХИВ/СПИН.

***
Велико Търново.
От 16.00 часа в библиотека на НЧ „Надежда 1869" Клуб приятели на книгата - група възрастни ще проведе среща с проф. Добрин Денев за книгата му за Васил Левски „Свобода и всекиму своето".

***
Велико Търново.
От 17.00 часа в ИЗ „Рафаел Михайлов" ще се състои откриване на изложба „Арт Розалиада - живописен пир на виното и любовта".

***
Велико Търново.
От 18.00 часа край Паметника на Асеневци ще се проведе тематичен концерт под надслов „Вечер на желанията".

***
Велико Търново.
От 18.00 часа в клуб „Самис" ще се проведат „Бързи срещи".

***
Велико Търново.
От 19.00 часа в МДТ „Константин Кисимов", голяма зала, ще бъде представен „Невястата" - театрален спектакъл, представен от Фолклорен ансамбъл - Смолян.

***
Видин.
Фотоизложбата на известния географ-пътешественик проф. Румен Пенин -„Географията - пътешествие и приключение" ще бъде представена във Видин.

***
Видин.
В Регионална библиотека „Михалаки Георгиев" ще бъдат обявени победителите в конкурса „Магията любов".

***
Враца.
Зад паметника на Христо Ботев ще бъде обособено „Дърво на любовта", на клоните на което всеки ще може да закачи своето любовно послание с катинарче.

***
Враца.
От 11.45 часа в ЕВК „Св.Софроний Врачански" ще се проведе общоградско честване на празника Трифон Зарезан.

***
Враца.
От 12.00 часа от пл. „Христо Ботев" младежи ГЕРБ организират романтична обиколка на града с атракционно влакче на „Виното и любовта" по случай „Св. Валентин".

***
Враца.
От 15.00 часа в голяма зала на Младежки дом ще се състои „Приятелство и любов" концерт по повод 14 февруари - Ден на влюбените.

***
Враца.
От 17.00 часа в малка зала на ХГ „Иван Фунев" ще се проведат XXIX Зимни четения -Резултати от сондажно проучване в новоразкрит археологически обект в гр. Оряхово през 2017г. -д-р Евгения Найденова.

***
Габрово/Етъра.
С вход свободен Етъра ще отбележи празникът Трифон Зарезан.

***
Габрово.
От 18.00 часа в Terra games младежката структура на ГЕРБ-Габрово съвместно с Terr mall Габрово, организира турнир по боулинг за влюбени двойки.

***
Горна Оряховица.
От 14.00 часа в НЧ „Пробуда - 1904" кв. Калтинец ще се проведе „Нека да е берекет" - честване на Трифон Зарезан.

***
Горна Оряховица.
От 15.00 до 16.00 часа в Парк „Христо Ботев" Сдружение „Горнооряховски младежки парламент" организира „Алея на влюбените" - снимки на открито. - предстояща.

***
Горна Оряховица .
От 18.00 часа часа в НЧ „Пробуда - 1904" в кв. Калтинец ще започне честване на Трифон Зарезан, което ще премине под мотото „Нека да е берекет". Час по-късно -в парк „Христо Ботев" момчетата и момичетата от горнооряховския младежки парламент ще организират „Алея на влюбените".

***
Димитровград.
От 16.00 часа в ритулната зала на Община Димитровград кметът Иво Димов ще венчае Валентина и Валентин, които ще сключат граждански брак в Деня на влюбените.

***
Добрич.
От 10.50 и 11.40 часа в Природоматематическа гимназия „Иван Вазов" ще се проведат Образователни концерти на Български камерен оркестър - Добрич.

***
Добрич.
От 11.00 часа в АЕМО „Стария Добрич" ще се проведе ритуалът „Зарязване на лозата".

***
Добрич.
От 13.30 Регионална библиотека „Дора Габе", Стая на приказките, ще се проведе
Литературно утро с драматизация „Историята на Пинокио 135 години по-късно".

***
Добрич.
В Народно читалище „Йордан Йовков - 1870 г.", Ателие Школа по изобразително изкуство, ще се състои откриване на изложба „Винорел" на Школа по изобразително изкуство при Народно читалище „Йордан Йовков - 1870 г."

***
Добрич.
В Народно читалище „Йордан Йовков - 1870 г.", Читалня ще се проведе
Разкази за Апостола - час по четене.

***
Дупница.
От 11.00 часа в заседателната зала на Община Дупница ще бъдат представени резултатите от археологическото проучване на базиликата при черквата „Свети Спас" край село Червен брег.

***
Каварна.
От 10.00 часа в двора на Етнографски комплекс -Каварна на ул. "Сава Ганчев" 16 ще се проведе традиционният обичай "Зарязване на лозата".

***
Карлово.
От 17.30 часа в зала „Васил Караиванов" в Карлово ще се проведе литературна вечер, с участието на писателя Желяз Кондев, автор на книгата „Апостолът на българите".

***
Кюстендил.
От 11.00 часа в залата на сградата на Община Кюстендил Общината ще получи приз „Най-зелена" община в България по повод оползотворяване на отпадъците от опаковки.

***
Кюстендил.
От 10.30 часа в парк-хотел „Кюстендил" ще се проведе информационна среща по Програмата за трансгранично сътрудничество между България и Македония.

***
Кюстендил.
От 11.00 часа в залата на Община Кюстендил ще бъде връчена наградата на ЕКОПАК за „Най-зелена община".

***
Кюстендил.
От 11.00 часа в двора на Читалище „Пробуда" в Кюстендил ще се проведе конкурс за най-добро домашно вино.

***
Кюстендил.
От 17.00 часа в залата на Регионален исторически музей ще се проведе публична лекция на тема „Разпръснати съкровища: документиране, наблюдение и информационен контрол".

***
Пазарджик.
От 9.30 часа Окръжният съд в Пазарджик ще гледа делото срещу 14 обвиняеми за разпространение идеите на ИДИЛ

***
Перник.
От 18.00 часа в централния офис на ГЕРБ в Перник на ул. „Търговска" 30 общинските съветници от ГЕРБ Бойка Иванова и Клара Будинова организират приемен ден.

***
Петрич/с. Ръждак.
От 11.00 часа в местността Лозята край село Ръждак ще бъдат наградени победителите в конкурса за най-добро домашно червено вино по повод празника Трифон Зарезан.

***
Пловдив.
От 11:00 - 13:30 БЧК ще проведе информационно-развлекателна кампания в сградата на Университет по хранителни технологии - Пловдив

***
Пловдив.
От 12.00 часа в Голямата конферентна зала на Дома на културата „Борис Христов" ще се проведе обществено обсъждане на разработения проект за подобряване качеството на атмосферния въздух.

***
Пловдив.
От 14:30 - 16:30 БЧК ще проведе информационно-развлекателна кампания на централната улица на гр. Пловдив срещу входът на Централна поща, до сладоледена къща „Афредо".

***
Пловдив.
От 19.00 часа в галерия U PARK (ул. Отец Паисий 24) ще се проведе разговор със Събка Дяков-Чехович на чаша вино на теми: „Има ли любов след брака? Колко вида любов преживяваме? Как любовта ни променя?".

***
Пловдив.
Общинските съветници от ГЕРБ в град Пловдив ще проведат приемни с гражданите. Радослава Ташкова, председател на Групата на ГЕРБ и заместник-председател на Общински съвет - Пловдив, ще се срещне с граждани от 16 до 18:00 часа в офиса на ГЕРБ в район „Южен" на ул."Академик Петър Динеков"№1А. Георги Василев, от 16 до 18:00 часа в офиса на ГЕРБ в район „Южен" на ул."Академик Петър Динеков"№1А. Д-р Аргир Аргиров, от 17:30 до 18:30 часа в офиса на ГЕРБ в район „Южен" на ул."Академик Петър Динеков"№1А. Ани Лафчиева, от 17:00 до 18:30 часа в офиса на ГЕРБ в район „Източен" на ул."Коста Паница"№5. Емил Русинов, от 17:30 до 19:00 часа в офиса на ГЕРБ в район „Източен" на ул."Коста Паница"№5.

***
Пловдив/Катуница.
Жителите на село Катуница ще посрещнат Трифон Зарезан с народна музика и конкурс за най-добро домашно вино.

***
Пловдив/Хисаря.
В Хисаря ще се проведе Пета национална среща на общинските експерти по образование, организирана от Националното сдружение на общините.

***
Плевен.
От 10.30 часа в Институт по лозарство и винарство - Плевен ще се проведе традиционният празник на лозата и виното.

***
Плевен.
От 17.00 часа в Пресклуб на БТА-Плевен Стефан Бурджев - депутат от БСП и член на Група за приятелство България - Куба организира пресконференция за учредяване на Група за приятелство Плевен - Куба и перспективите за икономически, културен и туристически обмен.

***
Стара Загора.
От 10.30 часа пред НЧ „Св. Климент Охридски -1858" ще се проведе музикално - танцов спектакъл „Вила се лоза винена".

***
Стара Загора.
От 12.00 часа пред Универсален магазин до Часовника, Младежки общински съвет ще предложат послания за любовта и виното, блиц викторина и забавни игри с минувачите.

***
Стара Загора.
От 18.00 часа в НЧ „Св. Климент Охридски -1858" ще се проведе „Младежка Трифониада".

***
Шумен.
От 12.00 часа пред Драматично-куклен театър „Васил Друмев" и пл. „България" № 1 - пространството зад Руски паметник, ще бъде организиран хепънинг, съвместно с Общински здравен център и БМЧК - Шумен, по повод Денят на влюбените.

***
Шумен.
Кметът на Шумен Любомир Христов ще участва в ритуал по зарязването на лозята на Пети километър.

***
Шумен/Велики Преслав.
От 8.00 часа в храма „Св.св Петър и Павел" ще започне утринното богослужение по повод празника Трифон Зарезан, а от 9.00 часа ще бъде отслужена Света литургия. От 10.30 часа на площада пред читалището ще бъдат обявени резултатите от традиционния конкурс „Баш винар 2018". От 12.00 часа ще бъде изпълнен ритуал по зарязване на лозята и водосвет.

***
Шумен/с.Осмар.
Ден на лозаря ще се проведе в село Осмар. От 11.00 часа в храм „Св. св. Константин и Елена" ще бъде отслужена Света литургия. От 11.00 часа женската певческа група към читалището ще поздрави собствениците на „Осмарска изба" и ще бъде извършен тържествен водосвет и зарязване на лозята. От 12.00 часа празникът ще продължи на площада пред читалищната сграда.