Предстоящи събития на 13 март 2018
Секция: Предстоящи събития
13 Март 2018 07:10
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития на 13 март 2018

/КРОСС/ Пловдив.
Президентът и Върховен главнокомандващ на въоръжените сили Румен Радев ще посети 68-а бригада „Специални сили". В 10.20 часа президентът ще пристигне в район № 2 на 68-а бригада „Специални сили" - Пловдив. По-късно през деня държавният глава ще се срещне с личния състав на 68-а бригада „Специални сили".

***
София.
От 09.00 часа в „София хотел Балкан" зам.-министър Деница Николова ще съпредседателва заседание на Комитета за наблюдение на програмата „ИНТЕРРЕГ Европа" 2014-2020 г.

***
София.
От 09.00 часа в ХVII състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Ангел П., Анатоли А., Цветомир Ц. и др. за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 09.30 часа 11-и състав на Софийски градски съд ще заседава по делото срещу Христо Петров бивш управител на „Фонд научни изследвания", на когото е повдигнато обвинение за умишлена безстопанственост.

***
София.
От 10.00 часа IХ състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Галина Ц., Красимир Н., Мирослав Ч. и др. за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа 4-ти състав на Софийски градски съд ще заседава по делото срещу Валентин Димитров. (чл. 253 от НК ).

***
София.
От 10.00 часа 1-ви състав на Софийски градски съд ще заседава по делото срещу съдия Люба Петрова от Районен съд-Раднево, на която са повдигнати обвинения за престъпления против дейността на държавни органи и обществени организации.

***
София.
От 10.00 часа 7-и състав на Софийски градски съд ще заседава по делото срещу срещу бившия ректор на Медицинския университет Ваньо Митев и Алексей Алексеев, обвинени за сключване на неизгодна сделка.

***
София.
От 10.00 часа в хотел „Маринела" ще бъде открит кариерният форум „Национални дни на кариерата - Добра Кариера, Добър Живот". На откриването на събитието ще присъства и кметът на София Йорданка Фандъкова.

***
София.
В 10.00 часа в Иновационен форум „Джон Атанасов", София Тех Парк ще бъде открито първото в България изложение и конференция за стартиращи иновативни компании Sofia Startup Expo 2018. Събитието ще бъде открито от заместник-министъра на икономиката Александър Манолев.

***
София.
От 10.30 часа III състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Мирослав Ц., Ивалин Й. за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 11.00 часа XVIII състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Красимир К., Славчо А. и Галина А. за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 11.30 часа в Информационния център на София 2018 - Европейска столица на спорта ще се състои пресконеференция по повод предстоящото екстремно ски и сноуборд състезание в дълбокия сняг - Витоша X Lines, което ще се състои този уикенд 17-18 март.

***
София.
От 12.00 часа в зала „В парка" (над кино „Люмиер") ще се проведе пресконференция за
15-ото издание на София Мийтингс, платформата на София Филм Фест.

***
София.
От 13.00 часа кметът на София Йорданка Фандъкова ще провери състоянието на общинския язовир „Мърчаево".

***
София.
От 13.00 до 16.00 часа в зала „Сердика" в „София хотел Балкан" ще се състои шестата от поредицата експертни дискусии за българската енергетика Energy Managers' Forum - „Преход от дългосрочни договори и преференциални цени към либерализиран пазар".

***
София.
От 13.30 часа III състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Богдан К. , Александър Щ., Цветомир В. за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 14.30 часа Софийски градски съд ще заседава по гражданско дело № 4488/2017 г. срещу Булмаркет и БДЖ (eдно от делата за трагедията в Хитрино).

***
София.
От 15.00 до 17.00 часа в постоянната приемна на БСП - София на ул. „Леге" №10, етаж 1, народният представител от „БСП за България" Ирена Анастасова и общинският съветник Николай Николов ще имат приемен ден.

***
София.
От 15.00 часа XI състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Стоян Б., Румяна К., Николай С. и др. за длъжнпостно присвояване в големи размери.

***
София.
От 10.00 часа в зала „Джон Атанасов" в „София Тех Парк" в рамките на два дни ще се проведе първото в България изложение за стартиращи иновативни компании - Sofia Startup Expo.

***
София.
От 17.00 часа в къща музей „Никола Й. Вапцаров" ще бъде открита изложба на Асен Дипчев „ЕТО - АЗ ДИШАМ...".

***
София.
От 18.30 часа в Центъра за култура и дебат „Червената къща „Андрей Николов" ще се състои дебат за начините за борба с домашното насилие извън Истанбулската конвенция, оттеглена от правителството на 7 март.

***
София.
От 19.00 часа в Театър Азарян ще бъде представено постановката „Корабът Нощ" на режисьора Стилиян Петров.

***
София.
От 19.00 часа в Камерна зала „България" ще се състои концерт на вокален състав „Импресия".

***
Ахелой.
От 18.00 часа в читалището в Ахелой ще се проведе общоградско събрание и обсъждане на инвестиционно предложение за изграждане на асфалтова база в землището на града, като на него са поканени и инвеститорите.

***
Видин.
От 11.00 часа пред паметната плоча на Лайош Кошут в града (ул. „Екзарх Йосиф I" №30), ще се състои тържествена церемония,с която ще бъде отбелязана 170-тата годишнина от Унгарската революция (1848-1849). На събитието ще присъства Нейно Превъзходителство г-жа Текла Харангозо - извънреден и пълномощен посланик на Република Унгария у нас.

***
Враца.
От 11.00 часа областният управител Малина Николова ще присъства на официалното откриване на учебния кабинет за техническо чертане и проектиране в ПТГ „Н. Й. Вапцаров" - Враца.

***
Враца.
От 19.00 часа в Камерната зала на Драматично-куклен театър Враца ще бъде представена постановката „Ромео и Жулиета" от Уилям Шекспир.

***
Добрич.
От 09.00 часа в Младежки център - Добрич ще се проведе Кандидатстудентска борса 2018

***
Добрич.
От 09.30 часа в Детска градина № 24 ще бъде представен кукленият спектакъл „Забързана приказка" на Държавен куклен театър „Дора Габе".

***
Добрич.
От 11.00 и от 12.00 часа в Държавен куклен театър „Дора Габе" ще бъдат представени куклените спектакли „Забързана приказка" на Държавен куклен театър „Дора Габе".

***
Кюстендил.
От 10.30 до 12.00 часа в цемтралния офис на ПП ГЕРБ в Кюстендил (бул. „България" №25) приемен ден ще има народният представител и областен координатор на партията Кирил Калфин.

***
Пловдив.
В 09.30 часа в зала 5 на Окръжния съд ще се гледа делото срещу Ивелин А., обвинен в умишлено убийство на друго лице, причинено по особено жесток и мъчителен начин.

***
Пловдив.
В 10.00 часа в зала 1 на Апелативния съд ще се гледа делото срещу Ахмед Муса. Делото се разглежда за втори път, след като ВКС отмени присъдата на Пловдивския апелативен съд и го върна за ново разглеждане от друг съдебен състав.

***
Пловдив.
От 16.00 часа общинският съветник от ГЕРБ Иван Вичков ще приема граждани в партийния офиса в район „Тракия" в блок 91.

***
Стара Загора.
От 11.00 часа в Оперен театър ще се състои операта за бебоци „До Ре Ми в пелени".

***
Стара Загора.
От 11.00 часа в зала 2 на Общината ще се състои пресконференция по повод провеждането на Двадесето издание на Фестивала на маскарадните игри в града. Фестивалът ще се проведе на 18 март от 10.30 часа на Античната улица.

***
Стара Загора.
От 18.00 часа в РБ „Захарий Княжески" ще бъдат изнесени две лекции - „Огнените ритуали на траките", лекция на проф. Дамян Попхристов и „Непознатия Любомир Лулчев" лекция на Христо Нанев.

***
Шумен.
От 10.00 часа в зала 203 на общината ще има брифинг.

***
Шумен.
От 19.00 часа в Драматично-кукления театър„Васил Друмев", симфоничният оркестър на Българското национално радио ще изнесе концерт.