Момчил Неков: Няма да има Европа на две скорости, когато няма и държави на две скорости
Секция: ИКОНОМИКА
13 Март 2018 12:44
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Момчил Неков: Няма да има Европа на две скорости, когато няма и държави на две скорости

/КРОСС/ Регионите с нисък растеж или ниски доходи не трябва да бъдат възприемани като бреме нито за държавите членки, нито за ЕС. Напротив. Политиката на сближаване има много важна роля в даването, именно на тези региони и техните граждани възможност да станат по-конкурентоспособни и по-проспериращи, от което ще спечелят всички.

Поради тази причина силно вярвам, че Политиката на сближаване трябва да се запази в сегашния формат и със сегашния бюджет в новата Многогодишна финансова рамка. Това заяви евродепутатът от групата на Социалистите и демократите Момчил Неков на пленарната сесия в Стасбург по време на обсъждане на доклада за изоставащите региони в ЕС.

„В моята страна продължаваме да виждаме несправедливости и разширяваща се ножица между столицата и почти всички останали региони и градове.

За целта е необходимо държавата да застане зад хората в тези региони, като стане гарант и стимулатор за ниско-лихвени кредити и инвестиции в регионите. Инвестиции в цифрова инфраструктура е инвестиция в бъдещето и новите възможности. Макар тези региони да са изпуснали своеобразен индустриален бум, селата и селските райони могат с малко инвестиции да станат живи центрове за сектор „Информационни технологии", допълни Неков.

Според него: „Няма да има Европа на две скорости, когато няма и държави на две скорости".