Теодора Халачева: Това управление ражда само трусове, хората не го искат
Секция: Интервюта
13 Март 2018 13:25
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Теодора Халачева: Това управление ражда само трусове, хората не го искат

/КРОСС/ "Мнозинството от българските граждани определят сделката за ЧЕЗ България като непрозрачна, неприемлива и грабителска. Позицията на БСП в случая напълно съвпада с мнението на българите. Затова настояваме сделката да бъде спряна и държавата да участва в нова процедура на пазарен принцип", заяви народният представител от БСП Теодора Халачева на среща със социалисти снощи в Пловдив.

Тя информира актива за предприетите по темата действия - сигнали до прокуратурата, проведения миналата седмица протест и стартираната подписка за отмяна на сделката.

„Подписката има юридическа тежест и ще се събира до края на април. Сделката касае три милиона български граждани, техните интересите трябва да бъдат защитени", подчерта Халачева, като изтъкна, че енергопреносната мрежа е част от националната ни сигурност.

По думите й корупцията влачи страната ни към дъното, дестабилизира институционалната среда, а поредицата от скандали с активното участие на правителството взривяват обществото. Халачева даде за пример избора на председател на антикорупционния орган, който бе назначен от мнозинството, въпреки изказаните от опозицията аргументирани съмнения и изразено недоверие.

„Ако сега не реагираме, това управление на страната ще продължи да ражда трусове", изтъкна пловдивската депутатка по повод скандалното изказване на вицепремиера Валери Симеонов за руския патриарх. Тя обясни, че БСП настоява за неговата оставка, защото грубите и непремерени думи не са на лицето Симеонов, а на представител на правителството в качеството му на заместник министър-председател.

„Само за една седмица управлението на ГЕРБ доказа, че използва властта против националния интерес. Затова оставката му е наложителна. Това чувам и в срещите, които провеждам с хората, а те са барометърът за правилно и неправилно, за истината и за лицемерието", обобщи пловдивската парламентаристка Теодора Халачева.