Леонид Решетников предупреждава: Българските власти демонстрират възмутителна неграмотност
Секция: Русия
13 Март 2018 15:27
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Леонид Решетников предупреждава: Българските власти демонстрират възмутителна неграмотност

/КРОСС/ Посещението на патриарха на Москва и цяла Русия Кирил в България за 140-та годишнина от освобождението на страната от османска власт завърши с международен скандал. Руската информационна агенция EADaily привежда мнението на изпълнителния директор на Сдружение за развитие на руското историческо образование „Двуглав орел", генерал-лейтенант в оставка, кандидат за исторически науки Леонид Решенков за причините, довели до реакцията на патриарх Кирил и острия отговор на българския вицепремиер Валери Симеонов.

Предупреждавайки, че българските власти демонстрират „дълбока, възмутителна неграмотност", Решетников твърди, че скандалът няма да повлияе на българо-руските отношения.

„България се намира в състава на НАТО и ЕС, който към настоящия момент са против Русия. И всички проблеми, които възникват в нашите отношения, са продиктувани от това, че българите се намират от другата страна. Сега НАТО и ЕС оказват силен натиск на Русия по всички направления.

Голяма част от българския народ обича и уважава Русия, но независимо от това България игра на страната на нашите конкуренти. Ето защо нови проблеми в нашите отношения няма да се появят.

България в голяма степен не е самостоятелна страна. Дори и да има един ден в годината, в който е нормално да каже „благодаря" на Русия, това не се получава, а после поглежда назад към Запада, към Америка, и говори такива глупости", коментира Решетников.