БДЖ взе участие в „Национални дни на кариерата”
Секция: ЛЮБОПИТНО
13 Март 2018 15:36
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
БДЖ взе участие в „Национални дни на кариерата”

/КРОСС/ „БДЖ-Пътнически превози" ЕООД взе участие в „Национални дни на кариерата: Добра кариера. Добър живот". Форумът е най-значимото кариерно изложение в България и се провежда в рамките на два дни (13-и и 14-и март) в столичния хотел „Маринела".

HR-екипът на националния железопътен превозвач се включи със свой щанд в седемнадесетото издание на кариерния форум. По време на събитието бяха представени свободните позиции и стажантските програми в дружеството. Експертите се срещнаха с хора, търсещи работа в сферата от първо лице и имаха възможността да им очертаят начините за успешно кариерно развитие в железопътния превозвач.

Голям интерес бе проявен от страна на млади специалисти към щанда на компанията. Вниманието на младежите бе привлечено от предлаганите стажантски програми, както и от сферата на дейност на компанията. Освен това, те получиха от експертите ценни съвети как да се подготвят по-успешно за интервю. След успешно завършена стажантска програма през 2017 г. трима души започнаха работа в системата на железницата.

Националният железопътен превозвач участва в няколко инициативи от подобен тип, като следва една от основните си цели - предоставяне на възможности за развитие на младите хора, които търсят сериозна кариерна реализация.Една от тях бе осигуреното безплатно пътуване за възпитаниците на Професионалната гимназия по железопътен транспорт „Никола Корчев" по случай патронния им празник, в което се включиха и специалисти от дружеството. По този начин учениците имаха възможност да задават своите въпроси, свързани с професията „железничар", и да получат отговори от първа ръка.