Учител преподава компютърни технологии с дъска и тебешир
Секция: ЛЮБОПИТНО
21 Март 2018 07:58
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Учител преподава компютърни технологии с дъска и тебешир

/КРОСС/ Има хора, призвани да бъдат учители. Хора, които няма да се спрат пред нищо в стремежа си да предадат знание. Младият Ричард Апая е един от тях. Той е от Гана и е преподава информационни технологии... без компютри.

Понеже училището, в което работи, е изключително бедно, няма как да купи техника. Затова Ричард използва черна дъска и тебешир, на която рисува компютърен екран. С рисунки той учи децата да боравят с Microsoft Word и други програми.

Неговият метод на преподаване придоби популярност, след като самият той го публикува във Facebook, където е регистриран с името Овура Куадуо Хотиш. И реакциите не закъсняха. Microsoft включи младия учител в програмата си за професионално развитие Microsoft Certified Educator (MCE). A самото училището беше затрупано с дарения от цял свят под формата на лаптопи и проектори.

Всъщност, в Гана е честа практика учениците да се обучават на информационни технологии с черна дъска. Според Ричард обаче ситуацията постепенно се подобрява.

„Властите ни помагат и аз вярвам в тях. Ние се нуждаем от добро оборудване и от правителство, на което образованието е в сърцето му", споделя Ричард.