Ще обърка ли Левски сметките на Лудогорец за титлата?
Секция: СПОРТ
14 Април 2018 09:34
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Ще обърка ли Левски сметките на Лудогорец за титлата?

Левски посреща Лудогорец в дербито на 29-ия плейофен кръг на Първата шестица на Първа лига. Срещата е по-късно днес, от 20.00 часа на стадион „Георги Аспарухов".

„Сините" имаха по-натоварена програма от „зелените", след като през седмицата играха за Купата. В редиците на тима, воден от Делио Роси, може да има повече натрупана умора, но за сметка на това отборът ще посрещне разградчани в добро настроение след успеха над ЦСКА (2:0) в първия полуфинал във втория по престиж турнир в страната.

Същевременно, след последната шампионатна загуба от Ботев с 0:1, Левски отстъпи третото място в класирането на Берое, който излезе пред столичния гранд с една пункт. Сега „сините" ще се борят да възвърнат позициите си срещу коравия състав на „орлите". Статистиката сочи, че Левски все още не е отбелязал гол на Лудогорец от началото на сезона. Последното домакинство на левскарите на Лудогорец завърши при 0:0, а при визитата си в Разград, софиянци инкасираха поражение с 0:2.

В състава на Левски след изтърпяно наказание ще се завърне левият бек Иван Горанов.

Последният двубой на шампионите, които се намират в серия от 10 поредни победи в Първа лига, бе на Разпети петък, когато обърнаха „червените" на „Лудогорец Арена" и дръпнаха с шест точки на върха на класирането. По време на този сблъсък обаче наставникът на „орлите" Димитър Димитров бе изгонен и сега няма да помага на възпитаниците си с наставленията си край тъчлинията на „Георги Аспарухов".

Двубоя на Герена за Лудогорец ще пропуснат Абел Анисе, който е със скъсани връзки, както и наказаният Густаво Кампаняро.