Братовчедът на Башар Асад: САЩ и Русия се бяха договорили за ударите в Сирия
Секция: Интервюта
15 Април 2018 10:47
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Братовчедът на Башар Асад: САЩ и Русия се бяха договорили за ударите в Сирия

/КРОСС/ „САЩ и Русия бяха координирали ударите в Сирия предварително. Турският президент Ердоган и израелският премиер Нетаняху са разговаряли и с двете страни и са успели да постигнат споразумение между тях. То гласяло, че удари ще има, но без жертви.

В същото време руснаците са имали възможността да свалят някои от ракетите, за да кажат, че са удържали на дадената за това дума". Това заяви в пред NOVA първият братовчед на сирийския президент Башар Асад - Рибал аз Асад.

Той живее в изгнание в Лондон от много години, тъй като в родината му със сигурност го чака затвор. Срещу него са правени два опита за убийство.

Според Рибал Асад, след ракетната атака, ще видим деескалиране на напрежението в Сирия.

„Всички страни ще се успокоят. Никой няма интерес ситуацията да се усложнява повече", категоричен е братовчедът на сирийския държавен глава.

Според него сега големите сили трябва да намерят истинско политическо решение на проблемите в размирната страна.

„От Сирия започна най-голямата хуманитарна криза в съвременната ни история. Но на никого не му пука истински за Сирия, искат да я разделят. Само демокрация може да обедини мозайката от различните общности, които живеят в страната", казва още Рибал ал Асад.