Предстоящи събития в страната за 16 април
Секция: Предстоящи събития
16 Април 2018 07:35
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития в страната за 16 април

/КРОСС/ София.
От 11.00 часа президентът Румен Радев ще открие Младежки икономически форум 2018 година, който ще се състои в аула „Максима" на Университета за национално и световно стопанство. Държавният глава ще изнесе публична лекция на тема „Социално-икономическо развитие на България - предизвикателства и перспективи", след която ще се проведе дискусия.

***
София.
От 16.00 часа, в сградата на Съюза на юристите в България (ул. „Пиротска" №7) президентът Румен Радев ще участва в тържественото събрание по случай Деня на Конституцията и юриста.

***
Силистра.
От 15.00 часа вицепрезидентът Илияна Йотова ще разговаря с абитуриенти от Професионална гимназия по стопанско управление, администрация и услуги „Атанас Буров" в Силистра. От 16.30 часа вицепрезидентът ще посети Регионалния исторически музей в града.

***
София.
От 09.00 часа в Националната финансово-стопанска гимназия в София министърът на образованието и науката Красимир Вълчев ще участва във форум на тема „Да върнем родителите в училище".

***
София.
От 09.00 часа в в зала „Триадица" на резиденция „Бояна" ще бъде открита двудневната международна конференция на тема „Социалната икономика - за икономически устойчив и социално приобщаващ ЕС". Програмата на конференцията включва министерска кръгла маса. По време на дискусията ще се обсъди как социалната икономика може да допринесе за сближаването на системите за социална защита и социално-политическите решения на европейско равнище.

***
София.
От 09.00 до 16.30 часа в зала 224 („Америка за България") на Софийския университет „Св. Климент Охридски" ще се проведе на международна научна конференция на тема „Скритото лице на спасението на българските евреи".

***
София.
От 09.30 часа VII състав на Специализирания наказателен съд ще проведе съдебно заседание по делото срещу Енчо С., Георги Д. и Божидар В., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 09.30 часа 28 състав на Софийски градски съд ще заседава по делото срещу бившите агенти от ДАНС Евгени Ивано и Петър Спасов, обвинени в престъпление по чл. 357 от Наказателния кодекс.

***
София.
От 10.00 часа, в Дом на Европа - София (ул. „Георги С. Раковски" № 124) Групата на прогресивния алианс на социалистите и демократите в Европейския парламент и AFIS Social&marketing surveys организират тематичен дебат и представяне на резултатите от национално представително социологическо изследване на тема: Обществени нагласи към въвеждането на термин за качество „Планински продукт" в България.

***
София.
От 10.00 до 12.30 часа в зала „Средец" на София Хотел Балкан ще се проведе третата годишна среща на Българският форум на бизнес лидерите с посланиците.

***
София.
От 11.00 часа, в столичния катедрален храм „Св. Неделя" ще бъде отслужена панихида за жертвите от атентата, извършен на този ден през 1925 година.

***
София.
От 11.00 часа на стадион „Българска армия" ще се проведе пресконференция, на която ще бъде представен Фотоалбума "70 години ЦСКА".

***
София.
От 11.00 часа в Мраморното фоайе на Столична библиотека ще бъде открита изложбата „Аз - Багряна", посветена на 125 години от рождението на поетесата Елисавета Багряна.

***
София.
От 11.00 часа в пресклуб „България" ще се състои пресконференция на ръководството на Шахматна Федерация „България" във връзка със събитията, довели до изключването на Българската федерация по шахмат от ЕШС, замразяването на членството ѝ във ФИДЕ и последвалите негативни резултати.

***
София.
От 11.30 часа XVII състав на Специализираният наказателен съд ще проведе съдебно заседание по делото срещу Алексей З., обвинен в подкуп.

***
София.
От 12.00 часа в Националния пресклуб на БТА ще се състои пресконференция на Международния институт за младежко развитие PETRI-София към НЦОЗА за представяне на дейностите по проект „Младежко лидерство за развитие и реализация на Целите за устойво развитие", финансиран от Българската помощ за развитие.

***
София.
От 13.30 часа 2 състав на Софийски градски съд ще проведе заседание по делото срещу лекарите Явор Лозанов, Елена Василева, Антоний Филипов, Александър Червеняков, Владислав Христов, Христо Цеков, обвинени за смъртта на родилката Деяна Георгиева.

***
София.
От 13.30 часа V състав на Специализираният наказателен съд ще проведе заседание по делото срещу бившия здравен министър Петър Москов и бившия зам.-министър Адам Персенски, които са обвинени в безстопанственост в особено големи размери. Подсъдими в това производство са още Любомир Димитров, Росен Алексиев и Юлияна Ценкова.

***
София.
От 15.30 часа, в Националната галерия „Квадрат 500" ще се проведе церемония и коктейл за подписването на финансирането на първия хотел „Мариот" в България.

***
София.
От 16.00 часа в зала „ЕФЕ" на хотел „Маринела" над 100 социални предприятия ще участват в Европейския форум за социално предприемачество.

***
София.
От 17.30 часа от ул. „Аксаков" ще тръгне протестно шествие, организирано от Национална федерация „Търговия, Услуги, Контролни органи и Туризъм" към КТ „Подкрепа" и Федерация на независимите синдикати от държавното управление и организации към КНСБ. Шествието, насочено срещу подготвените структурни промени в НАП, ще приключи пред сградата на Агенцията с връчване на протестна декларация.

***
София.
От 19.00 часа в театър „Азарян" ще бъде представен спектакълът „Ако нямах лоши сънища".

***
Бургас.
От 18.00 часа в галерийното пространство на Дружеството на бургаските художници в Бургас Станислав Лазаров ще открие шестата си изложба.

***
Варна.
От 13.00 часа в в централата на БСП на ул. „Македония" 33 - ще има приемна на народните представители от ПГ „БСП за България": Проф. Анелия Клисарова, заместник-председател на комисията по образование и наука и член на комисията по здравеопазване; Иван Иванов - член на парламентарните комисии по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление и по транспорт, информационни технологии и съобщения.

***
Велико Търново.
От 12.30 часа в ОУ „Христо Ботев" ще се проведе среща по програма „Деца четат на деца" съвместно с Младежкия дом на тема „Книгата" по случай седмицата на детската книга.

***
Велико Търново.
В МДТ „Константин Кисимов" ще се проведе благотворителен концерт за Преслав Георгиев Тодоров, страдащ от детска церебрална парализа.

***
Видин./с. Бойница.
От 10.30 часа в заседателната зала на общинската администрация ще се състои среща за представяне на финансови инструменти за собствен бизнес по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси" организира екипът на Областен информационен център-Видин.

***
Враца.
От 09.00 до 17.00 часа Административен съд - Враца организира „Ден на отворените врати" по повод Деня на конституцията. От 10.00 часа председателят на съда Миглена Раденкова ще представи на брифинг дейността на съда, като самостоятелен орган на съдебната власт. В 14.30 час е организирано посещение на ученици от XI клас на СУ „Христо Ботев" гр. Враца, които ще се запознаят отблизо с работното ежедневие на магистратите и съдебните служители, с организацията на работа на отделните служби. От 16.00 часа който желае може да присъства на публично разпределение на постъпилите в АдмС - Враца жалби и /или протести.

***
Горна Оряховица./с. Стрелец.
От 10.30 часа в центъра на село Стрелец ще бъде отбелязан празника на селото с курбан за здраве и берекет и празнична програма.

***
Горна Оряховица.
От 16.00 часа в Спортна зала „Никола Петров" ще се нарисувана най-дългата рисунка, посветена на Деня на Земята, с участието на деца от учебните заведения в общината.

***
Горна Оряховица.
От 17.30 часа в Общинска библиотека ще се проведе литературна вечер„Богатството на българския фолклор" с ученици, родители и учители от ОУ „Иван Вазов", посветена на Детския маратон на четенето.

***
Казанлък.
От 10.00 часа народният представител от ПП ГЕРБ Борис Кърчев ще се срещне с граждани в офиса на партията на ул. „Климент Охридски" №1.

***
Казанлък.
Пред Общинският приют ще се проведе протест, организиран от Българския ветеринарен съюз и целящ да запознае гражданството с работещите и ефективни алтернативи и европейски практики за решаване на проблема с популацията на бездомните животни.

***
Пловдив.
От 09.00 часа в зала 1 на Апелативния съд ще се проведе заседание по делото, образувано по жалба на подсъдимия Петър П. срещу присъда на Окръжен съд - Стара Загора, с която е признат за виновен в причиняване на смърт по непредпазливост.

***
Пловдив.
От 09.00 часа в зала 10 на Окръжния съд ще се проведе заседание по делото срещу Николай Н. и Бренченс Й., обвинени в притежание на високорискови наркотични вещества с цел разпространение.

***
Пловдив.
От 09.00 часа в зала 5 на Окръжния съд ще се проведе заседание по делото срещу бившият полицай Венцеслав Караджов, обвинен в убийството на родителите си. Делото е насрочено и за 17 април.

***
Пловдив.
От 10.00 часа в зала 2 на Окръжния съд ще се проведе заседание по делото срещу Атанас Ч., Веселин З., Симеон Г., Бисер Р., Стефан Г. и Васил В., обвинени за извършване на опит за предумишлено убийство с користна цел и за умишлени палежи.

***
Пловдив.
От 10.00 часа в Спортната зала на Пловдивдския университет Главният прокурор Сотир Цацаров ще присъства на официалната церемония по връчване на дипломите на абсолвентите от випуск 2017 г. на Юридическия факултет на ПУ „Паисий Хилендарски".

***
Пловдив.
От 11.00 часа в Дома на културата „Борис Христов" ще се състои тържествено връчване на дипломи за висше образование на 90 студенти от Медицинския университет с професионална квалификация „магистър-фармацевт".

***
Пловдив.
От 11.00 часа в парк „Източна Румелия" районният кмет Борислав Инчев ще открие първата за тази година детска площадка в район „Южен".

***
Пловдив.
От 11.00 часа в Регионалния пресклуб на БТА ще се състои пресконференция на Инициативен комитет „Право на жилище - Арман махала".

***
Пловдив.
От 14.00 часа в зала „Париж" на Гранд хотел „Пловдив" ще се състои официалното откриване на Национален форум, посветен на съвременните пространствени и културни тенденции в етническите смесените райони. В събитието ще вземат участие представители на централната власт, председатели на национални комисии, експерти и много други.

***
Пловдив.
От 14.00 часа в зала 1 на Районния съд ще се проведе заседание по делото срещу Соня М., обвинена в причиняване на имотна вреда в особено големи размери - 660 050 лв.

***
Пловдив.
От 14.00 часа, в зала „Париж на Гранд хотел Пловдив, ще се проведе Национален форум, посветен на съвременните пространствени и културни тенденции в етническите смесените райони.

***
Пловдив.
От 17.30 часа във фоайе Изкуствотека на НБ „Иван Вазов" ще бъде открита изложба на детски рисунки на Школа по изобразително изкуство „Слънчоглед".

***
Пловдив.
Общинските съветници от ГЕРБ организират приемни за граждани.
От 16.00 часа Вера Тоскова и Ели Гатева ще се срещнат с граждани в офиса на ГЕРБ в район „Тракия" в жк. „Тракия" бл. 91.
От 17.00 часа Даниела Дженева ще приема граждани в офиса на ГЕРБ в район „Южен" на ул. „Академик Петър Динеков" №1А. От 17.30 часа среща там ще проведе Атанас Узунов.
По същото време Атанас Узунов и Вихър Захов ще се срещнат с гряаждани в офиса на партията в район „Източен" на ул. „Коста Паница" №5.
От 17.30 часа Александър Радев организира приемна в офиса на ГЕРБ в район „Централен" на ул. „Прага" № 2.

***
Пловдив.
От 17.00 часа в ДК „Борис Христов" ще се проведе българо-френска конференция на тема „Опазване на недвижимото културно наследство - преимущества и предизвикателства".

***
Раднево.
От 09.00 часа народният представител от ПП ГЕРБ Радостин Танев ще се срещне с граждани в офиса на партията на ул. „Май" №5.

***
Разград.
От 11.00 часа в зала 308 на Община Разград ще се проведе пресконференция по повод Първия национален фестивал на танцовия театър.

***
Русе.
От 11.30 часа в Регионалния исторически музей ще се проведе поредната класна стая в рамките на проекта „Обучение в култура: Маските на историята, Червенската кула и Кухнята на Калиопа" на Сдружение „Приятели на музея".

***
Сливен.
От 09.30 до 16.30 часа общинските съветници от ПП ГЕРБ Димитър Батаков и Димитър Митев ще се срещнат с граждани в партийния офис, намиращ се на ул. „Цар Освободител" № 17.

***
Смолян.
От 14.00 часа председателят на ПГ на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов ще се срещне с кметове и кметски наместници от община Смолян в офиса на ГЕРБ в града. От 17.00 часа Цветанов, заедно с кмета на Смолян Николай Мелемов, ще направи оглед на ул. „Проф. Асен Василев", на която предстои да бъдат изградени подпорни стени. Час по-късно Цветан Цветанов ще разговаря с кметове на общини в област Смолян от ГЕРБ, ръководители на общинските структури от областта и общински съветници. Срещата ще бъде в офиса на ГЕРБ в Смолян. На нея ще присъстват и депутатите от ГЕРБ-Смолян д-р Даниела Дариткова и д-р Красимир Събев.
***
Стара Загора.
От 10.00 часа народният представител от ПП ГЕРБ Маниол Манев ще се срещне с граждани в офиса на партията на бул. „Митрополит Методий Кусев" №5.

***
Стара Загора.
От 19.00 часа в Държавна опера Стара Загора ще бъдат представени автобиографичната книга „Романът на моя живот" и спектакъл по повод юбилея на проф. Данаилов със специалното участие на неговия клас от НАТФИЗ и актьорите Силвия Лулчева, Ненчо Илчев и Дарин и Деян Ангелови.

***
Шумен.
От 09.00 часа Окръжен съд - Шумен ще заседава по делото за влаковата катастрофа в с. Хитрино.

***
Шумен.
От 09.00 до 17.00 часа в Административен съд ще се проведе „Ден на отворените врати".

***
Шумен.
От 11.00 часа в сградата на Съдебната палата по повод Деня на Българската Конституция съдия Светлин Стефанов ще изнесе кратка лекция пред ученици от 10 - ти клас от няколко училища на тема „Разделение на властите според Конституцията на Република България. Функции на съдебна власт. Структура на съдебната система." В 11.30 ч . ученици от СУ „ Йоан Екзарх Български" ще изнесат презентация за историята на Конституцията на Република България. В 12.00 ч. представителният състав на хор „Бодра песен" ще изнесе кратък концерт по повод празника.

***
Шумен.
От 13.00 часа в офиса на Областен информационен център (ОИЦ) - Шумен ще се проведе информационна среща.

***
Шумен.
От 14.00 часа в зала 203 на сградата на общината Консултативен съвет.

***
Шумен.
От 17.00 часа в РБ „Ст. Чилингиров" ще бъде представена фотоизложба на Мустафа Мустафов „Светлините на града".