Ман Сити е шампион!
Секция: СПОРТ
16 Април 2018 08:21
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Ман Сити е шампион!

/КРОСС/Уест Бромич Албиън шокира Манчестър Юнайтед и го победи с минималното 1:0 насред „Олд Трафорд" в двубой от 34-ия кръг на Премиършип. По този начин Манчестър Сити си осигури шампионската титла във Висшата лига пет мача преди края на сезона. Единственото попадение в срещата отбеляза Джей Родригес в 73-та минута.

Уест Бромич организира много добра контраатака в 11-та минута, когато Саломон Рондон подаде към Джейк Ливърмор, който отправи много хубав удар, но Де Хеа плонжира и спаси.

Манчестър Юнайтед пропусна да поведе в резултата в 19-та минута. Хуан Мата комбинира с Ромелу Лукаку, който изскочи сам срещу Фрейзър Фостър и стреля, но вратарят успя да спаси удара на белгийския нападател. След това избитата топка попадна в Алексис Санчес, който бе на отлична позиция и стреля, но Фостър отново се намеси и изби с крак в корнер.

Рондон стреля с глава в 25-та минута, но Де Хеа спаси.

Пол Погба игра се опита да вкара с ръка, но французинът получи жълт картон заради изявата си.

Ромелу Лукаку направи добър спринт в 36-та минута и излезе сам срещу Фостър, но вратарят успя да спаси удара му.

Пред Джеси Лингард се откри добра възможност в 47-та минута, но ударът му бе спасен.

Фостър направи страхотно спасяване в 66-та минута. Неманя Матич сложи топката на главата на Ромелу Лукаку, който я насочи в долния десен ъгъл на вратата на Уест Бромич, но Фостър плонжира и успя да спаси.

Неманя Матич комбинира с Лингард в 70-та минута, а той шутира, но топката рикошира в крака на Крис Брънт и премина встрани от левия стълб на вратата на Фостър.

Уест Бромич поведе в резултата в 73-та минута. След центриране от корнер в наказателното поле на Манчестър Юнайтед Крейг Доусън натисна Неманя Матич във въздушния двубой, който принуди сърбина да сбърка и той свали топката на Джей Родригес, който с глава вкара топката във вратата на Давид де Хеа.

В добавеното време на мача, след центриране в наказателното поле на гостите Крис Смолинг стреля с глава, но Фостър спаси без затруднения.

С това поражение на Манчестър Юнайтед, Манчестър Сити е недостижим на върха пет мача преди края на сезона. „Гражданите" имат аванс от 16 точки пред „червените дяволи". Манчестър Сити е лидер с 87 точки, докато Манчестър Юнайтед е втори със 71 точки. Уест Бромич Албиън е последен с 24 точки, но тази победа запазва шансовете на отбора за оцеляване във Висшата лига.