„Независимая газета“: Теорията за заговора против Русия добива конкретни очертания
Секция: Русия
16 Април 2018 08:44
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
„Независимая газета“: Теорията за заговора против Русия добива конкретни очертания

/КРОСС/ Теорията за заговора против Русия добива конкретни очертания, пише руският вестник „Независимая газета“.

В течение на повече от месец след отравянето в Солсбъри никой не виждал пострадалите Сергей и Юлия Скрипал. Британските служби не дават никакъв достъп до тях. Затова възниква въпроса имало ли е изобщо отравяне и ако е имало, защо пострадалите не са били показани и разследването е абсолютно засекретено, предава "Фокус".

Вторият въпрос е било ли е използвано химическо оръжие в Сирия или това са провокации, които да дадат повод за нови санкции и дискредитация на обвинените страни. В Сирия информацията идва само от британските „Бели каски“, които вече са известни със своите провокации и фиктивни обвинения в използване на химически оръжия. Още преди да се проведе независимо разследване от Организацията за забрана на химическите оръжия американците и техните съюзници нанесоха въздушни удари по сирийски обекти.

Тук изниква въпроса дали отравянето на Сергей Скрипал и демонстративната акция на „Белите каски“ са звена от една и съща верига. Целта несъмнено е дискредитация на днешното политическо ръководство на Русия и неговата пълномащабна изолация на световната арена.