10 000 лева глоба грози шофьора на микробуса, който катастрофира снощи на главния път София - Варна
Секция: БЪЛГАРИЯ
16 Април 2018 17:05
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
10 000 лева глоба грози шофьора на микробуса, който катастрофира снощи на главния път София - Варна

/КРОСС/ 10 000 лева глоба грози шофьора на микробуса, който катастрофира снощи на главния път София - Варна в района на военния завод в Лясковец, за това, че е превозвал деца извън регламентираните часове. 12 деца пострадаха леко при инцидента, в който лека автомобил удари буса с децата. Микробусът не е имал категоризация за "Случаен превоз" на деца, научи "Хоризонт".

Още един акт е съставен на 45-годишния водач на микробуса от Автомобилната инспекция, научи „Хоризонт". Малко след 20 часа снощи лек автомобил, управляван от 20-годишен мъж от Горна Оряховица при изпреварване на прав участък ударил странично идващият срещу него пътнически микробус, който се преобърнал в канавката. В буса пътували момичета между 14 и 16 години, които се прибирали в родния си град Шумен от състезание по футбол. Децата са с охлузни рани, няма по-сериозно пострадали. След оказаната им медицинска помощ са откарани с друг микробус до Шумен.

На двамата водачи са направени проби за алкохол и наркотици, които са отрицателни. Водачите не са задържани. Назначени са автотехнически екпертизи на двете превозни средства. По първоначална информация вина за катастрофата има водачът на лекия автомобил, който се е движил с превишена скорост, научи „Хоризонт".