Плевен празнува днес!
Секция: КУЛТУРА
15 Май 2018 09:44
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Плевен празнува днес!

/КРОСС/ Плевен отбелязва днес своя празник. Градът посреща официални делегации от шест побратимени града – Ростов на Дон – Русия, Битоля и Кавадарци – Македония, Плоцк – Полша, Браила – Румъния и Бурса – Турция.

В празничния вторник от 10 часа в Актовата зала на Община Плевен ще се проведе тържествено заседание на Общинския съвет, на което ще бъдат връчени званията „Почетен гражданин на Община Плевен“.

На събитието са поканени плевенският митрополит Игнатий, всички народни представители от избирателния район, представители на държавната власт, почетни и заслужили граждани на Плевен.

С решения от 27 април Общински съвет – Плевен удостои Иван Миндиликов – кмет на Плевен от 1924 до 1931 година, и проф. д-р Славчо Томов, д.м.н. – ректор на Медицинския университет, със званието “Почетен гражданин на Община Плевен”. Званието на Иван Миндиликов ще бъде присъдено посмъртно, почетният знак ще бъде връчен на дъщеря му Райна. Официалният ритуал ще започне в 11 часа пред Мавзолея. 

След него ще бъде учреден първият гвардейски ученически оркестър към плевенското училище „Иван Вазов”. От 11.45 часа плевенчани и гостите на града ще видят спектакъл-церемония на националната гвардейска част. В 13 часа ще бъде открит паметникът на Емил Димитров, а от 17 часа ще отвори врати пролетният салон на плевенските художници.

В 20.30 часа започва концерт на група „Хоризонт”. В 21.30 часа на сцената на площад „Възраждане” ще се качат „Легендите”. Вечерта ще завърши с празнична заря.

Честит празник на всички Плевенчани!