Huawei отново сочи пътя към дигиталното бъдеще
Секция: Технологии
15 Май 2018 15:47
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Huawei отново сочи пътя към дигиталното бъдеще

/КРОСС/ София отново е сред домакините на пътуващото експо на Huawei. Водещият световен доставчик на ИКТ технологии за поредна година представя най-новите си разработки на Huawei Roadshow 2018, което гостува у нас от 14 до 16 май.

В София експо камионът ще отвори врати на три локации. На 14 май е на Megapark/The Mall на „Цариградско шосе“. На 15 май е пред Antim Tower в кв. Захарна фабрика, а на 16 – в столичния Бизнес парк, на Arena parking.

                    

Сред акцентите в тазгодишното „турне“ на технологичния гигант са 5G иновациите, включващи вече демонстрираната облачна технология за мобилни мрежи CloudAir, технологията на Huawei за разделяне на ъплинк и даунлинк трансмисии, и мн. др. Всички тези нововъведения, вече успешно тествани, ще ускорят трансформирането на мрежите във виртуализирани и облачно-базирани структури, ключово за по-бързата и сложна мрежа от пето поколение (5G).

Huawei ще представи визията си за по-добра свързаност: за B2B, IT и облачните услуги, както и за индустрията на теснолентовия „интернет на нещата“, движена от цифровото развитие на бизнес средата, „умните градове“ и дигитализацията на всекидневието.

Посетителите на шоуто ще се запознаят и с идеите на компанията мрежовите доставчици от традиционни мрежови операции да се преориентират към операции, фокусирани върху потребителя.  

Според Huawei бизнесът ще се разраства по-бързо и устойчиво с B2C подход (бизнес – потребител) B2H подход (бизнес – хора), и видео услуги. 

                   

Компанията декларира стремеж да реализира максимално облачния изчислителен потенциал на SDN (Network/Software Defined Network), Big Data и Интернет на нещата в името на отворени, гъвкави, устойчиви и сигурни информационни и комуникационни технологии. Такава интернет екосистема създава условия за всеобщо развитие – както на публичните институции, така и на финансовите услуги, енергетиката, транспорта, строителството, образованието, заявяват от Huawei.

До момента 197 от общо 500-те най-големи компании в света, включени в класацията Fortune Globe 500, са избрали Huawei за свой партньор в дигиталната си трансформация. Сред тях са и почти половината от компаниите в топ 100 на престижния списък.

 

Oсвен България, тази година роудшоуто на Huawei ще мине през още 16 държави от Централна и Източна Европа, както и през скандинавските страни.