Бедствено положение в Бяла Слатина и Плевен
Секция: БЪЛГАРИЯ
16 Май 2018 07:27
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Бедствено положение в Бяла Слатина и Плевен

/КРОСС/ Остава в сила бедственото положение в Община Бяла Слатина, където във вторник вилня силна буря и нанесе сериозни щети.

Силен вятър, пороен дъжд и градушка буквално за минути изпотрошили циглите по покривите на десетки къщи, изкоренили десетки дървета, между които и два 15-метрови бора пред сградата на общината.

Топъл ще е денят, отново има условия за градушки

Вятърът е скъсал жици, разбил е стъклени тераси на жилищен блок, носил е ламарини. Засега няма данни за пострадали хора. Вчера лошото време нанесе сериозни щети и в Плевен.

Частично бедствено положение е обявено за Община Плевен след силната буря вчера. Това става ясно от публикация на кмета Георг Спартански в социалната мрежа "Фейсбук". Бедственото положение е обявено в 17.30 часа във вторник и е за град Плевен и селата Гривица, Ясен и Опанец.

"Кризисният щаб в Плевен бе свикан незабавно, минути след възникване на бедственото положение в Плевен и общината. Ще работи, докато е нужно. Всички възможни екипи на държавни, общински институции и фирми са на терен и работят за отстраняване на последиците от природното бедствие. Най-важното-размина се без жертви, има само един пострадал от счупено стъкло с тежки порезни рани на ръката. Оказана му е незабавна медицинска помощ. Осигурено е нужното кръвопреливане. Ще се възстанови напълно. Благодаря на гражданите, които се включиха със собствени сили и средства! Ще се справим!!!", написа в социалната мрежа Георг Спартански.