21 души в ареста за нападение срещу играчи на "Спортинг" Лисабон
Секция: СПОРТ
16 Май 2018 12:32
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
21 души в ареста за нападение срещу играчи на "Спортинг" Лисабон

/КРОСС/ 21 души са задържани във връзка с вчерашното нападение срещу футболисти на "Спортинг" Лисабон на клубната база в Алкочете, съобщава "О 'Жого".

Полицията води разследване по случая, при който около 50 запалянковци, повечето с качулки, атакуваха вербално и физически играчите в съоръжението, като най-сериозно пострада холандският нападател Баст Дост, който получи наранявания на главата и му беше оказана спешна медицинска помощ.

След инцидентите футболистите напуснаха базата с полицейски ескорт и отказаха да разговорят с клубния президент Бруно де Карвальо. Играчите на този етап отказват да излязат във финала на турнира за Купата на Португалия на 20 май срещу "Деспортиво" Авеш, а част от звездите заплашиха, че ще прекратят договорите си с отбора.

Причината за недоволството на феновете е загубата от "Маритимо" с 1:2 в неделя в последния кръг на шампионата, която позволи на големия градски съперник "Бенфика" да измести "Спортинг" от второто място, като по този начин лиши "зелено-белите" от възможността да играят в Шампионската лига.