Отново: И посеви, и домове, без застраховка срещу природни бедствия
Секция: БЪЛГАРИЯ
16 Май 2018 12:35
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Отново: И посеви, и домове, без застраховка срещу природни бедствия

/КРОСС/ Градушката на места е била с големина на яйце, разказаха очевидци. Най-тежко е положението в село Гривица, където са пострадали повече от 50 къщи, а четири от тях са останали без покрив. Само две къщи имат застраховки. Кметът на селото ще иска помощ от комисията по бедствия и аварии, съобщи в свой репортаж националната телевизия. Бедственото положение за Плевен и три села в общината - Гривица, Ясен, Опанец обяви още снощи кмета на града Георг Спартански. Вчера следобед в района се разрази силна буря, придружена с градушка и пороен дъжд.

Разчистването на нападалите дървета продължи през цялата нощ. Няма загинали хора, един човек е със срязана от паднали стъкла ръка. Материалните щети обаче са сериозни.

За половин час снощи силната буря нанесе сериозни поражения, изкорени огромни дървета, скъса кабели и наводни мазета. Градушката на места е била с големина на яйце, разказаха очевидци. Най-тежко е положението в село Гривица, където са пострадали повече от 50 къщи, а четири от тях са останали без покрив.

Само две къщи имат застраховки. Кметът на селото ще иска помощ от комисията по бедствия и аварии. Новият покрив на Асен Атов е паднал у съседите. 68-годишният мъж казва, че за първи път вижда такава стихия.

Като по чудо няма загинали при бедствието. Пострадал е един човек. Според кмета на Плевен Георги Спартански една от причините за това е интензивната санитарна сеч.
Пострадали селища има в още няколко общини. Над 130 са сигналите за паднали дървета, затиснати автомобили и разрушени покриви в Плевенска област.