Automotive Forum & Expo Sofia води световния автомобилен елит в България
Секция: Автомобили
16 Май 2018 12:59
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
 Automotive Forum & Expo Sofia води световния автомобилен елит в България

/КРОСС/ От 18 до 21 октомври 2018 най-мащабното автомобилно събитие за годината у нас ще привлече топ мениджъри от автомобилната индустрията и най-новите технологии в Интер Експо Център, част от календара на AUTOMECHANIKA, Франкфурт.

 През октомври България ще се присъедини към привилигированата група страни в света, които могат да се похвалят със собствени форум и изложение, посветени на автомобилното производството и пазара на автомобилни части и компоненти.

На специална пресконференция днес Интер Експо Център и Аутомотив Клъстер България обявиха първия у нас AUTOMOTIVE FORUM & EXPO 2018, SOFIA. Събитието ще се състои от 18 до 21 октомври 2018, начало на биенале, провеждащо се във всяка четна година. Голямата новина от пресконференцията е подкрепата, която организаторите са получили от AUTOMECHANIKA - най-голямото международно изложение в областта на автомобилната  индустрия. Българският му аналог ще се проведе броени дни след края на немското изложение във Франкфурт на Майн, носейки гордо слогана: supported by AUTOMECHANIKA.

Ивайло Иванов, управител на Интер Експо Център, за Аутомеханика и Месе Франкфурт: „50-годишната традиция на водещия световен търговски панаир и най-успешната търговска марка на Messe Frankfurt, които са наш дългогодишен партньор, ни дава нужната увереност в тази първа крачка.

Вярвам, че скоро България ще се утвърди като алтернативна дестинация за големите компании в бранша. Към момента подобни събития има само в най-развитите държави по света, като Германия, САЩ, Дубай, Русия и Китай и други, и евентуалното утвърждаване на изложението у нас ще бъде много ясен и положителен знак за сектора.“

                    

Първото издание на AUTOMOTIVE EXPO 2018 ще се проведе в рамките на четири дни през октомври и има за цел да обхване всички видове нови технологии, електромобили, авточасти и компоненти, автосервизно и гаражно оборудване, аксесоари и консумативи за леки, лекотоварни и тежкотоварни автомобили.

Специално внимание ще бъде отделено на бъдещето развитие на автомобилната индустрия в следващото десетилетие, чрез демонстрации на технологии от утрешния ден: Индустрия 4,0, Електрическа Мобилност, Бързи зарядни станции, Хибридни автомобили и технологии за автономно движение.

Международната автомобилна конференция AUTOMOTIVE FORUM 2018 ще доведе в България доказани мениджъри на глобални автомобилни компании, който ще представят най-успешните автомобилни проекти в Източна Европа и България, B2B платформа за срещи на международно ниво, кариерни дни за специалисти от автомобилния и IT сектора.

Арх. Любомир Станиславов, изпълнителен директор на Аутомотив Клъстер България: AUTOMOTIVE FORUM & EXPO 2018 ще бъде ярко доказателство за възможностите на най-бързо развиващата се индустрия в България.

Международната автомобилна конференция ще демонстрира най-успешните автомобилни проекти в Източна Европа, както и перспективите за бъдещо развитие на автомобилната индустрия в България. През 2018 година автомобилното производство ще достигне 5% от Брутния Вътрешен Продукт на България, създавайки устойчива екосистема от доставчици, основа за ускорение бъдещи успехи“

Водещи производители на компоненти за автомобилната индустрия от България ще представят новости в бранша, а лектори от чужбина ще споделят тенденциите за развитие в сектора и ще представят изискванията на своите компании към българските доставчици.

Паралелното провеждане на изложението и форума се очаква да събере на едно място ключовите фигури в тази индустрия и да им осигури възможности за индивидуални срещи, дискусии и създаване на нови контакти в дните на AUTOMOTIVE FORUM & EXPO 2018, supported by AUTOMECHANIKA.