Huawei представи Honor 10 – водещият смартфон модел за 2018 г. на дъщерната компания Honor
Секция: Технологии
16 Май 2018 13:30
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Huawei представи Honor 10 – водещият смартфон модел за 2018 г. на дъщерната компания Honor

/КРОСС/ Флагманът впечатлява с ненадмината камера с изкуствен интелект, изящен стъклен дизайн в преливащи цветове и е очакван в България това лято.

Honor, дъщерна компания на Huawei,  представи своя водещ смартфон за 2018 г., изящният Honor 10. Премиерата се състоя вчера на специално събитие в Лондон. Новият флагман e живото олицетворение на концепцията за „Красота в изкуствен интелект“ (Beauty in AI) и ще предложи на потребителите две иновативни смартфон технологии, които са революционни за индустрията.

Първата е усъвършенстваната AI 2.0 технология, приложена към двойната камера на смартфона. Втората е CMF дизайна на Honor 10 с 3D стъклен гръб с невероятно наномащабно оптично покритие, съставено от 15 слоя от бляскави цветове. От 15 май Honor 10 е пуснат в продажба на някои пазари – Великобритания, Франция, Германия, Полша, Италия и Испания, като премиерната дата за другите пазари, сред които България, скоро ще бъдат обявени.

Според Джордж Дзао, президент на Honor, преди 2016 г. повечето телефони са били налични в три цвята: черно, бяло и златно. Honor е компаниятаиноватор, която въведе цветовете: фантомно синьо (Phantom Blue) през 2016 г., фантомно сиво (Phantom Gray) през 2017 г. и сега изящния цвят аврора (Aurora) на Honor 10, който е истински пробив в дизайна на смартфони.

„Ние вярваме, че рецептата за успех е проста – да осигуриш на потребителите наистина добър продукт! Това е, върху което ние в Honor работим усилено всеки ден – каза Джордж Дзао, президент на Honor. Но ние не се ограничаваме само с това да създаваме добри продукти. Ние искаме да създаваме нов начин на живот за младите хора по цял свят. Ние се вслушваме в тях и черпим идеи от тях. Те са нашето вдъхновение.“

С новаторските си продукти и прецизна стратегия на таргетиране, Honor продължава да бъде лидер в своята родина Китай, където смартфоните Honor са номер 1, като същевременно компанията се разширява бързо и в чужбина. От своето навлизане на отвъдморските пазари марката е постигнала 100% растеж. Във Великобритания Honor View10 получи 5-звезден рейтинг от Stuff, The Guardian, T3 и Recombu. Комбинацията от широка партньорска мрежа и продукти, спечелили награди, пък допринесе за темп на растеж от 200% в страната. В Русия брандът е в топ 3 вече 11 последователни месеца заедно със Samsung и Apple. В Индия Honor остава най-бързо растящата марка за смартфони, което я поставя в топ 5.

Ключови характеристики на Honor 10

AI 2.0 камера

24MP+16MP задна камера

Двойната 24MP+16MP AI камера на Honor 10 е разработена и поддържана от NPU процесора на чипсета Kirin 970, което означава, че разпознава 500+ сценария в 22 категории в реално време. Тя може да разпознае контурите на различни околни обекти, като небето, растения, хора или дори водопади, и незабавно да идентифицира техните местоположения.

Тази функция се поддържа от първата в индустрията семантична технология за сегментиране на изображения, която позволява на Honor 10 да идентифицира множество обекти в едно и също изображение. Тук Honor 10 наистина се откроява от конкуренцията. Тези иновативни характеристики на Honor 10 позволяват прилагане на специфични параметри за всяка фотография в реално време, докато снимате, правейки всяка ваша снимка да изглежда професионална само с едно кликване.

24MP предна камера

Не само, че задната камера се поддържа от технологията AI 2.0, но 24MP предна камера на Honor 10 е вашият интелигентен селфи спътник. Поддържа 3D лицево разпознаване, оптимизира детайлите на лицето и открива над сто точки на лицето с пикселова точност.

Предната камера на Honor 10 също така поддържа осветителни ефекти като в студио с голямо разнообразие от светлинни условия. Усъвършенстваното и прецизно лицево разпознаване гарантира точен фокус и улавя фините лицеви черти на всеки, дори и при групови селфита.

Авангарден дизайн

Стъклени отблясъци в цвят аврора от всеки ъгъл

Процесът на постигането на минималистичното излъчване на Honor 10 не е бил лесен, а резултат от приложението на техники от световна класа и сложни инженерни процеси, изискващи максимална прецизност и деликатност. Елегантният стъклен дизайн на Honor 10 е направен от 15 слоя 3D стъкло на гърба и този дизайн разкрива преливащо цветно излъчване от всеки ъгъл при естествена светлина и сянка.

Стилни цветове, проектирани от Парижкия център за естетика

Honor 10 предлага зашеметяваща комбинация от цветове за потребителите – фантомно синьо (Phantom Blue) и фантомно зелено (Phantom Green). Тези два емблематични и иновативни цвята са създадени в Парижкия център за естетика в резултат на креативността и ентусиазма на инженерите и дизайнерите.

Всички модерни характеристики на едно място: Honor FullView и ултразвуков сензор за пръстови отпечатъци под стъклото

Honor 10 разполага с първия по рода си преден узлтразвуков сензор за пръстови отпечатъци, разположен под стъклото, и 5.84-инчов FullView FHD + екран с 19:9 безрамков дисплей и 86% съотношение екран към тяло.

Подобрено персонално преживяване

Honor 10 се захранва от самостоятелно вграден NPU процесор. 4GB RAM памет и 64GB/128GB ROM хранилище осигуряват достатъчно място за запаметяване на всички вълнуващи моменти в галерии, приложения и файлове. 3 400 mAh батерия на Honor 10 разполага с функцията за супер бързо зареждане (Honor Super Charge 5V/4.5A), която позволява зареждане до 50% само за 25 минути.

Honor 10 е базиран на най-новия EMUI 8.1, който предлага цялостен ъпгрейд във функциите и възможностите на софтуера, и по-специално функцията Easy Talk, която намалява фоновия шум при ветровито време или разговор с хендсфри и увеличава силата на шепота за тихи разговори.