Валери Симеонов: Акули се загрижиха за мечтите на малките рибки
Секция: Коментари
16 Май 2018 13:45
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Валери Симеонов: Акули се загрижиха за мечтите на малките рибки

/КРОСС/Атаките срещу Закона за хазарта са очаквани – особено когато идват от тези, които са пряко засегнати. По този начин вицепремиерът Валери Симеонов коментира пред „Фокус” позициите на бизнес и браншови организации и футболни клубове, както и медийната кампания на „Национална лотария” срещи новите текстове, с които се ограничава рекламата и продажбата на силно популярните у нас моментни игри.

„Съпротивата беше очаквана. Сигурен съм, че колегите от парламентарните групи в Народното събрание, които изразиха вече своята подкрепа, са я очаквали. Би трябвало да са я поставили предварително в разчетите и след като категорично казаха, че ще подкрепят Закона за хазарта, очаквам това да стане“, коментира Симеонов.

Във връзка с призива към народа да спаси националната си лотария, вицепремиерът заяви, че това му звучи като стадо акули, които призовават да не се посяга върху мечтите на малките рибки.

Още една партия подкрепя

След ГЕРБ и БСП, „Воля” също принципно са се съгласили да подкрепят промените в хазартния закон, стана ясно след днешната среща на Симеонов с представители на формацията на Веселин Марешки.

„По Закона за хазарта принципно приемат както ограничаването на продажбата на места само, които са изрично лицензирани и по отношение на пряката и непряката реклама, също приемат, но вероятно ще имат някакви допълнения”, обясни вицепремиерът.