Разпитаха бащата и на второто дете, изрисувано с нацистки символи на стадиона
Секция: БЪЛГАРИЯ
16 Май 2018 20:55
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Разпитаха бащата и на второто дете, изрисувано с нацистки символи на стадиона

/КРОСС/ Родители като тези, които доведоха децата си на финала за Купата на България с изрисувани по телата свастики, в бъдеще може да получат висока глоба и забрана за посещение на мачове. Днес и вторият баща беше разпитан в полицията.

Георги Гълъбов пристигна в Първо районно заедно с адвокат. Пред журналисти бащата каза, че синът му е бил изрисуван от „някакво дете пред стадиона”. „Не сме видели какво точно е нарисувано, впоследствие се разбра, като си свали тениската”, твърди Гълъбов.

                      

Разпитът му продължи близо час. „Аз съм националист, така че няма проблеми, за мен това не е грешно”, каза той пред репортери. После обаче подчерта: „Не е нормално детето да има свастика, затова е изтрита”.

Проверката по случая все още не е приключила и не е ясно какви санкции ще понесат родителите.

Междувременно институциите се събраха и поискаха превенция и контрол на присъствието на деца на спортни мероприятия. „Да има органичения, в настоящия момент този закон няма ограничения по отношение на това един пълнолетен с колко деца може да влезе на стадиона. Може и един от т. нар. ултраси да влезе с 20 деца”, посочи Камелия Николова от ДАЗД. 

Българският футболен съюз също настоява за спешни мерки, за да бъдат защитени децата.