България не е най-бедната държава, а тази с най-много укрити доходи
Секция: Интервюта
18 Май 2018 09:21
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
България не е най-бедната държава, а тази с най-много укрити доходи

/КРОСС/ България не е най-бедната държава, а е държавата с най-много укрити доходи. Това посочи Николай Вълканов, зам.- председателят на КРИБ и председател на УС на БМГК в студиото на „Тази сутрин".

Той посочи, че не навсякъде в България бизнес средата е чиста и се „работи на светло". Има много места, които не плащат заплати, не осигуряват коректно работниците си, укриват се данъци, но когато става въпрос за отношенията бизнес - държава, много важно е и за двете страни да работят заедно.

Бизнесът иска да има сигурност, да няма промяна в данъчната политика, да има предвидимост, смята Вълканов.

Относно сделката с ЧЕЗ, той коментира, че също е бил един от кандидатите, но в един момент е излязъл от конкурса, защото цената е станала непосилна. Сделка обаче ще има и не вижда нищо съмнително в нея, тъй като фирмата е участвала през цялото време в наддаването. Той обаче също потвърди, че не е имало проверка от държавата на участниците, но не смята, че това е опасност за националната сигурност. Според него е важно КЕВР да си върши работата, защото той определя цените, а не ЕРП-то.

По думите на Вълканов АЕЦ Белене е добре да се строи само ако се намери сериозен инвеститор, който е готов да изкупи оборудването и да инвестира сам в проекта.

Чувствам се успешен, защото човек е успял когато реализира мечтите си и оставя среди след себе си, каза на финала гостът. Той коментира и приятелството си с Ахмед Доган, като го определи като велик политик и сподели, че понякога му иска съвети за бизнеса си.