СГС гледа делото за убийството в Борисовата градина
Секция: БЪЛГАРИЯ
18 Май 2018 10:27
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
СГС гледа делото за убийството в Борисовата градина

/КРОСС/ Делото за убийството на Георги Игнатов продължава днес в Софийския градски съд. Обвиняемият е Йоан Матев, който според разследващите е убиецът на Игнатов. Игнатов бе намерен мъртъв през 2015 г. в Борисовата градина.

Родителите на Георги Игнатов се явяват като частни обвинители по делото, като съдът прие техните граждански искове за причинени страдания и болка в размер на 400 хиляди лева.

Делото стартира през февруари, а миналия месец майката и бащата на убития се явиха за пръв път в съдебната зала. Тогава присъства и майката на подсъдимия.

Днес се очаква да бъде разпитан и братът на Матев - Марсел, който пък преди време заяви, че обвиненията срещу брат му са му довели емоционални и нервни проблеми. Но именно Марсел е разкрил информация по случая и е помогнал на разследващите да открият оръжието, с което е извършено убийството.

На предходното заседание на СГС, адвокатите защитаващи Йоан Матев, поставиха пред съда искането делото да бъде прекратено и засекретено. Искането им бе отхвърлено.

Делото бе внесено през ноември 2017 г., като обвинителният акт на прокуратурата се посочва, че Матев е убил жертвата си по особено мъчителен начин.

По време на извършване на убийството и на предаването на Матев в съда той все още е непълнолетен. Но по преценка на разследващите е бил в състояние да осмисля какво точно прави. Убийството се счита за умишлено. Убитият Георги е починал след наръгване с нож от Матев. Едно наръгване, което обаче е засегнало жизненоважни вътрешни органи.

Stolica.bg припомня, че след случилото се Матев бе променил изцяло външния си вид, както и социалните си навици и контакти.