Рейсът отнел предимството на влака в Симеоновград
Секция: БЪЛГАРИЯ
18 Май 2018 11:39
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Рейсът отнел предимството на влака в Симеоновград

/КРОСС/ Отнето предимство е причина за катастрофата между влак и автобус в Симеоновград, съобщиха от областната дирекция на МВР в Хасково. Вчера товарен влак удари автобус с работници и пострадаха петима души, като опасност за живота им няма. В хасковската болница за лечение остават двама човека, съобщиха от лечебното заведение. Единият от пациентите е в хирургия с 5 счупени ребра, другият е настанен в неврохирургия с травма на глава и мозъчно сътресение.

Неспазването на знак Б - 2 - "Спри ! Пропусни движещите се по пътя с предимство" е причината за катастрофата между влак и автобус с пътници от енергийния комплекс "Марица Изток" на неохраняем жп прелез в Симеоновград в четвъртък, съобщават от полицията. Водачът на автобуса на 57 години от Харманли е отнел предимството на товарната композиция, при което е ударен от влака, управляван от 39-годишен димитровградчанин, пише в официалния бюлетин на дирекцията на МВР.

В автобуса е имало над 30 работници от мини "Марица Изток", пътуващи за Харманли. Пробите за алкохол и на двамата водачи са отрицателни.

По случая е образувано следствено дело, съобщиха от Районна прокуратура - Харманли. Засега няма повдигнати обвинения. Извършват се процесуално - следствени действия и се правят повторни огледи на местопроизшествието. Следователят по случая ще назначи и експертизи, уточни районният прокурор Маргарит Стоилов.