Силна буря с градушка връхлетя Стралджа
Секция: БЪЛГАРИЯ
18 Май 2018 12:54
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Силна буря с градушка връхлетя Стралджа

/КРОСС/ Адска буря с градушка връхлетя Стралджа в късния следобед на 17 май, съобщи пресцентърът на общината.

Бурята е повалила десетки дървета и клони, счупени стълбове, скъсала е проводници и е унищожила посеви.

Общината е свикала кризисен щаб за разчистване на падналите дървета и предпазване на хората от скъсаните проводници.

Към момента ситуацията е овладяна, съобщават от общинското ръководство. Оттам публикуваха и дълъг списък с благодарности към всички, включили се в акцията, подписан от зам. кметът Гроздан Иванов:

„Благодарности на колегата ми - зам.-кмета Иван Иванов , човек с опит и, чиято рутина беше много важна. Благодаря на началника на РУ-Стралджа Йордан Йорданов за много бързата и адекватна реакция на него и на целия състав от РУ. Благодарности на Стоян Тенев - шефът на Пожарна безопасност - Стралджа и неговите момчета. Благодарности на директора на Социалното предприятие Наньо Вълков и неговия екип. На дежурния по гражданска защита Георги Койчев и Илия Куртев. На председателите на земеделски кооперации и техните служители. На общинските съветници Димчо Стойков и Георги Узунов за това, че се отзоваха и помагаха при почистването. На всички служители от общинската охрана и общината. На всички граждани, които се включиха в разчистването на града след тежката буря. Тези хора показаха, че все още можем да сме единни. Да не се делим на бели и черни, демократи и социалисти, левскари и цесекари.

Благодарности на областния управител Димитър Иванов, който дойде и помогна с наставления и съвети. На екипите на EVN (Ер юг) за бързата реакция. Пораженията по инфраструктурата ще ги оправим. Но ми е тежко и мъчно да гледам съгражданите си, които се надяваха на реколтата от градината... Дано природата повече не ни подлага на този ужас. Още веднъж благодаря на всички, които помогнаха в този тежък за града ни момент."