Кирил Ананиев изпрати поздравително писмо до доц. Иван Костов и екипа на СБАЛАГ „Майчин дом“
Секция: Здраве
12 Юни 2018 10:31
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Кирил Ананиев изпрати поздравително писмо до доц. Иван Костов и екипа на СБАЛАГ „Майчин дом“

/КРОСС/ Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев изпрати поздравително писмо до доц. Иван Костов и екипа на СБАЛАГ „Майчин дом“ с признателност за дългогодишното ползотворно сътрудничество, както и за успешното реализиране на кампанията за безплатни профилактични прегледи за служители на министерството.

Кампанията се проведе през месец май с фокус „Скрининг за карцином на маточната шийка и карцином на млечните жлези“. Министър Ананиев изрази своята благодарност към целия екип на СБАЛАГ „Майчин дом“ за проявената инициативност, съпричастност и неуморни усилия в превенцията и профuлактиката, свързани със здравето на българските граждани.

Г-н Кирил Ананиев сподели своето възхищение към висококвалифицирания колектив и техния изключителен професионализъм, които издигнаха авторитета на най-голямата и най-стара Университетска акушеро-гинекологична болница у нас на европейско ниво, и я превърнаха в едно от предпочитаните специализирани лечебни заведения сред жените.

Ето и пълния текст на поздравителното писмо:

УВАЖАЕМИ ДОЦ. КОСТОВ,

Приемете моята u на Министерството на здравеопазването nризнателност за дългогодишното ни ползотворно сътрудничество, част от което беше и реализирането на кампанията за безплатни профилактични прегледи за наши служители. Бих искал да изразя благодарността cu към лекарите, които проведоха скрининга за карцином на маточната шийка и на млечните жлези. Профилактиката е сред приоритетите на Министерството на здравеопазването. 3атова и подкрепям всички инициативи с фокус върху засилване на превенцията и профuлактиката, свързани със здравето на българските граждани.

Благодарим за Вашите и на екиnа на болницата инициативност, съпричастност и неуморни усилия в тази посока, с които решително допринасяте за постигането на общата ни цел — да повишим здравния статус на българските граждани. През изминалите години Вашият висококвалифициран колектив неведнъж е доказвал своя изключителен професионализъм.

Вашите ycnexu издигнаха авторитета на най-голямата и най-стара Университетска акушеро-гинекологична болница у нас на евроnейско ниво и я превърнаха в едно от предnочитаните специализирани лечебни заведения сред жените. Високо ценя труда Ви u оставам с надеждата, че и занапред ще продължим ползотворната си работа в духа на партньорството. Пожелавам на ръководството и на целия екип на болницата много здраве, мотивация и обществено признание.

КИРИЛ АНАНИЕВ МИНИСТЪР НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО