Подготвя се най-представителното участие на България в международното изложение за недвижими имоти Expo Real в Мюнхен
Секция: ЛЮБОПИТНО
13 Юни 2018 12:32
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Подготвя се най-представителното участие на България в международното изложение за недвижими имоти Expo Real в Мюнхен

/КРОСС/ Институции и бизнес организации обединяват усилия, за да промотират страната на международните инвестиционни пазари.

От 6 до 8 октомври 2018 година, по инициатива на Асоциацията на собствениците на бизнес сгради в България (АСБС), страната ни ще бъде представена като инвестиционна дестинация в недвижимите имоти на най-авторитетното изложение за недвижими имоти в Европа – Expo Real в Мюнхен.

Това е първото голямо  участие във форума на България, която до този момент се включваше с отделни проекти. На площ от 100 кв. м. ще бъдат изложени проекти на шест водещи компании:  Експо 2000 Риъл Естейт; Галакси Инвестмънт Груп; Риал Естейтс БГ; Бизнес Парк София; Логистичен парк Ист Ринг и Хармони Груп.

„Компаниите, които ще вземат участие, са с разнообразно портфолио – офис сгради, логистични паркове, хотели, жилищни сгради, търговски паркове. Желанието ни е да представим най-иновативните достижения в този сектор, като заложим на качеството и устойчивостта. Основната ни цел е България да стане по-видима и привлекателна за международните инвеститори.

Важен акцент в подготовката е обединяването на усилията на общински институции и бизнес организации в промотирането на страната. Работим заедно със Столичната общинска агенция за приватизация и инвестиции  (СОАПИ) и с Германо-българската индустриално-търговска камара. Надяваме се това участие да се превърне в добър пример за сътрудничество между частния бизнес и общината.“, коментира Таня Косева-Бошова, председател на УС на Асоциацията на собствениците на бизнес сгради в България. В дискусионните панели на Expo Real  за участие е поканен и главният архитект на София Здравко Здравков.

„За чуждестранните инвеститори е много важно да имат институционална подкрепа. С подготовката и реализацията на това участие ще сложим началото на един устойчив модел на сътрудничество между институции и бизнес в сектора на недвижимите имоти, и ще отправим позитивно послание към европейския пазар.“, заяви Владимир Данаилов, главен изпълнителен директор на СОАПИ.

В рамките на Expo Real участниците имат отлични възможности за срещи с нови бизнес партньори. Така България ще може да привлече вниманието на потенциални инвеститори с качествени и мащабни проекти, като покаже, че пазарът се развива позитивно, с бързи темпове и предлага добра възвращаемост и ликвидност.