Бойко Ноев: Армията ни е куха
Секция: Коментари
13 Юни 2018 13:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Бойко Ноев: Армията ни е куха

/КРОСС/ Надпреварата между президента и премиера се прехвърли на полето на отбраната, което е лошо за армията.

Тази надпревара не е полезна и здравословна за армията, защото правителството няма да позволи на президента да натрупа политически активи чрез своята загриженост и отношение към въоръжените сили. Това заяви пред БНТ бившият министър на отбраната Бойко Ноев.

Според Ноев конфронтацията между президента и управляващите няма да приключи скоро, от което армията ни може само да загуби.

По думите на Ноев инцидентът с падналия хеликоптер Ми-17 е основание въпросът за сектор "Сигурност" да се върне на дневен ред. Според него има два фактора, които пряко влияят на отбраната ни в момента. Конфронтацията между президента и правителството е първият фактор.

Другият фактор е липсата на решение за дълбокото противоречие за това, което е разписано на хартия и това, което обществото чрез правителството е готово да даде за тази армия, тълкува бившият военен министър. Според него това противоречие също не позволява проблемите в сектора да бъдат решение.

Ноев коментира, че "ножицата" е толкова голяма, че не може да се види решение на проблемите в сектора.

Поради това, по думите му, армията ни е куха и няма бъдеще такава, каквато е сега.

Според бившия министър трябва да се заделят повече от 2% от бюджета за отбрана, както и да се промени погледа върху строителството на въоръжените ни сили.