Русия: Подготвя се се провокация с химическо оръжие в Сирия
Секция: Русия
13 Юни 2018 14:33
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Русия: Подготвя се се провокация с химическо оръжие в Сирия

/КРОСС/ Атаката на „Сирийската свободна армия“ ще се извърши със съдействието на американски спецчасти, целта е нова атака на бунтовниците.

Руските военни предупредиха, че членове на „Сирийската свобода армия“ (ССА), със съдействието на американски спецчасти, подготвят провокация с използването на химически оръжия в провинция Дейр ез-Зор, предава Инртерфакс.

За да симулират още една „химическа атака на режима срещу цивилното население", бойците от ССА донесоха цилиндри с хлор в селището Хакл ал-Джафра в провинция Дейр ез-Зор", заяви генерал-майор Игор Конашенков, говорител на Министерството на отбраната на Руската федерация.

„Видеоклипът с постановката, след разпространението му в западните медии, трябва да послужи като нова причина авиацията на международната коалиция, водена от САЩ, да нанесе нов ракетен удар срещу държавните обекти в Сирия, и да оправдае офанзивна операция срещу сирийските правителствени войски на източния бряг на река Ефрат.

Министерството на отбраната на Русия предупреждава за недопустимостта да се използват подобни провокации, за да се дестабилизира ситуацията в Сирия", категоричен бе Конашенков.